KOMPJUTERI I FILM<>
072016<><>

Ghostbusters

Više od tri decenije nakon filma „Ghostbusters”, genijalne natprirodne komedije Ivana Rajtmana, novi kreativni tim se vraća isterivanju duhova

Pre više od dve godine najavljeno je da se sprema novi film u serijalu „Ghostbusters”, ali sa potpuno novom glumačkom postavom. Kada je objava postala zvanična, kao i podataka da će glavne uloge, sva četiri isterivača, biti žene – internet je eksplodirao usled podele na stare fanove koji žele novi film po svaku cenu, i one koji bi militantno da zaustave njegovo snimanje. Taj film je ipak snimljen i stiže u naše bioskope poslednje nedelje jula. Priča je nova verzija one iz originalnog filma. Kada se u Njujorku pojave duhovi, tri naučnice, koje su do tada svi ismevali zbog njihovih teorija u vezi sa duhovima, i jedna hrabra službenica gradske železnice osnivaju kompaniju za hvatanje utvara. Naizgled unosan posao komplikuje se pojavljivanjem sve moćnijih i opasnijih duhova koji prete da unište ceo grad.

Režiser Pol Fig („Bridesmaids”, „Spy”) napisao je scenario za film zajedno sa Kejti Dipold („Parks and Recreation”, „The Heat”). Uz obilje praktičnih efekata, film sadrži i veliki broj kompjuterski generisanih stvorenja i digitalnih trikova. Efekte za „Ghostbusters” radili su stručnjaci u studijima Iloura, Sony Pictures Imageworks, Quantum Creation FX, MPC, Furious FX, Zero VFX i Legend 3D. Naslovne uloge tumače komičarke Kirsten Vig, Melisa Mekarti, Kejt Mekinon i Lesli Džons, a tu su i Kris Hemsvort, Endi Garsija, Čarls Dens i Elizabet Perkins. Sem njih, svi glavni glumci iz prva dva filma pojavljuju se u malim, kameo ulogama.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Trend: finansijske tehnologije

 PRIMENA
SAP Sports One

 NA LICU MESTA
IoT Week 2016
Miadria konferencija
Prenos „Lenovo Tech World 2016” konferencije
Samsung prezentacija
Comtrade konferencija
ISWiB festival (najava)

 KOMPJUTERI I FILM
Star Trek Beyond
Ghostbusters
Šta mislite o ovom tekstu?
Ice Age: Collision Course
The Legend of Tarzan
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Elektronski potpis i e-servisi u Srbiji

 VREMENSKA MAŠINA
FIFA, Doli i Saturn

 PRST NA ČELO
Antiheroj u hazard misiji
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera