KOMPJUTERI I FILM<>
072016<><>

Filmovi, ukratko

The BFG

Ovogodišnji spektakl slavnog Stivena Spilberga je ekranizacija bajke čuvenog autora dečjih knjiga Rouala Dala „The BFG” (kod nas „VDDž – Veliki dobroćudni džin”). Priča prati devojčicu Sofi koja jedne večeri primećuje da se ulicama Londona šunja gorostasno stvorenje. Sofi uspeva da ga stigne i otkriva da je u pitanju džin koji će je povesti sa sobom u zemlju džinova. Sofi tamo otkriva da ostali divovi nisu dobronamerni kao njen novi prijatelj, već da su opasni i da godinama prete svetu ljudi. Specijalne efekte, pre svega performance capture Marka Rajlensa koji glumi naslovnog džina izveli su ljudi iz studija Weta Digital. Sem Marka Rajlensa u filmu glume mala Rubi Barnhil, Rebeka Hol, Penelopa Vilton, Džermejn Klement, Bil Hejder i Edi Redmejn.

Jason Bourne

 
Film „Jason Bourne” je peti deo slavnog serijala o specijalnom agentu koji traga za svojom prošlošću dok se bori za goli život. Režiser Pola Gringres i glumac Met Dejmon se ovim filmom, nakon pauze za „The Bourne Legacy”, vraćaju serijalu o Bornu, na oduševljenje fanova. Nakon događaja iz filma „The Bourne Ultimatum”, Džejson Born je godinama živeo u potpunoj tajnosti. Sada se istovremeno pojavljuje on, a svetu preti nova geopolitička opasnost. CIA formira novo odeljenje za hvatanje Borna bez obzira na to da li je on odgovoran za pretnju ili pokušava da je zaustavi. Za specijalne efekte pobrinuli su se studiji Double Negative, Outpost VFX i Nvizible. Sem Meta Dejmona uloge tumače Džulija Stajls, Alicia Vikander, Vinsent Kasel i Tomi Li Džons.

The Neon Demon

Novi film kultnog danskog režisera Nikolasa Vindinga Refna je psihološki horor „The Neon Demon”. U pitanju je priča o devojci po imenu Dženi koja dolazi u Los Anđeles sa željom da postane model. Na prvi pogled, izgleda da sve ide onako kako je Dženi priželjkivala, lako dobija angažmane i stiče prijatne poznanike. Ipak, kako vreme odmiče sve više bizarnih događaja otkriva da je pozadina sveta u kome se nalazi mnogo mračnija i Dženi upada u vrtlog ucena, zavisti i opsednutosti lepotom. Glavne uloge u filmu tumače El Fening, Džena Meloun, Ebi Li, Kristna Hendriks, Kijanu Rivs, Karl Glasman i Bela Hitkot. Specijalni efekti za film izvedeni su u studiju Ghost VFX.

Storks

 
Početkom jeseni u bioskope nam dolaze rode, i to animirane. Režiseri Dag Svitlend („Presto”, „Cars”) i Nikolas Stoler („Neighbors”, „The Muppets”) udružili su snage da nam predstave šašavu priču o tome odakle dolaze bebe. U svetu gde su hiljadama godina rode donosile bebe svim živim stvorenjima, novi predsednik kompanije roda odlučuje da promeni delatnost i preusmeri se ka dostavljanju paketa za internet prodavnice. Problem nastaje kada se među narudžbenicama za pakete nađe i jedna u kojoj neko želi bebu. Likovima glasove posuđuju Endi Samberg, Kejti Kraun, Dženifer Eniston, Kelsi Gremer, Taj Barel i Deni Treho.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Slavni Tim Barton sprema nam za ovu jesen još jedan film u svom specifičnom stilu. U pitanju je ekranizacija dečje knjige „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” američkog autora Rensoma Rigsa. Priča prati mladog Džejkoba Portmana koji kreće da istražuje smrt svog dede koji je umro pod misterioznim okolnostima. Džejkobova istraga vodi ga do čudnog ostrva u Velsu ne kom gospođica Peregrin vodi specijalni internat za decu sa nadljudskim sposobnostima. Upravo zbog tih sposobnosti ova deca su meta strašnih bića koja vrebaju iz mraka. Glavne uloge tumače Eva Grin, Ejsa Baterfild, Elen Parnel, Džudi Denč i Semjuel L. Džekson.

Jack Reacher: Never Go Back

 
Ovog oktobra Tom Kruz se vraća ulozi Džeka Ričera, bivšeg vojnog policajca koji pomaže prijateljima i poznanicima sa komplikovanim istragama. Film „Jack Reacher: Never Go Back”, u režiji Edvara Zvika („The Last Samurai”, „Blood Diamond”), rađen je na osnovu elemenata istoimene knjige Lija Čajlda. Četiri godine nakon događaja iz prvog filma, Ričer se vraća u bazu svoje stare vojne jedinice gde ga optužuju za šesnaest godina staro ubistvo koje nije počinio. U svom stilu, Ričer će krenuti u potragu za pravim počiniocima. Uz Toma Kruza u filmu igraju Kobi Smolders, Robert Kneper, Bili Sloter i Hold Mekelani.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Trend: finansijske tehnologije

 PRIMENA
SAP Sports One

 NA LICU MESTA
IoT Week 2016
Miadria konferencija
Prenos „Lenovo Tech World 2016” konferencije
Samsung prezentacija
Comtrade konferencija
ISWiB festival (najava)

 KOMPJUTERI I FILM
Star Trek Beyond
Ghostbusters
Ice Age: Collision Course
The Legend of Tarzan
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Elektronski potpis i e-servisi u Srbiji

 VREMENSKA MAŠINA
FIFA, Doli i Saturn

 PRST NA ČELO
Antiheroj u hazard misiji
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera