PHONE ZONE<>
072016<><>

DinnerTime Plus

Nismo ni svesni kako će generacije koje dolaze integrisati mobilne uređaje u svoj život. Ti mali, svetleći ekrani, prisutni su u njihovim životima od kad znaju za sebe i oni ne poznaju svet bez njih. Samim tim, preterivanje u njihovom korišćenju sasvim je izvesno. Ako ćete već detetu davati mobilni telefon ili tablet, razmislite da li da na njega instalirate neku od „roditeljskih aplikacija”. DinnerTime Plus je jedna od njih sa prvenstvenom namenom ograničavanja dužine upotrebe mobilnog uređaja. Aplikacija se instalira na detetov i roditeljski uređaj.

Za korišćenje je neophodno kreiranje naloga za čiju verifikaciju je potreban broj telefona, tako da roditeljski uređaj treba da bude telefon. Detetov uređaj ne mora da ima GSM funkciju, jer se ista aplikacija na njemu pokreće u drugom režimu i uparuje se sa roditeljskim uređajem. Od tog trenutka, ona će prihvatati komande koje roditelj izda (naravno, neophodno je da oba uređaja imaju pristup internetu). Tri osnovna načina ograničavanja obuhvataju pauzu za večeru (čije se trajanje definiše), redovne pauze (na primer, spavanje ili učenje, za koje se definiše interval početka i kraja, kao i dani tokom kojih važi) i trenutna pauza (traje do isključivanja). Pored pauziranja, DinnerTime nudi i statistiku korišćenja detetovog uređaja – koje su aplikacije pokretane i kada, kao definisanje dozvoljenih i zabranjenih aplikacija.

Da bi sve to funkcionisalo, DinnerTime se postavlja kao jedan od administratora uređaja. To bi trebalo da spreči i neovlašćenu deinstalaciju programa, i uz pametno podešavanje dozvoljenih i zabranjenih programa ne može da se zaobiđe. Iako nam se na trenutak učinilo da smo zaobišli zabranu (na primer, uspeli smo da sklonimo ekran „zabrane” pritiskom na home), pokretanjem bilo koje druge aplikacije, zabrana bi opet ulazila u prvi plan. Takođe, isključivanjem interneta na detetovom uređaju on bi se sprečio da primi komandu, ali ne ako stavite Settings na listu zabranjenih aplikacija. Takođe, za svaku aplikaciju je moguće definisati i vremenski okvir u kojem je moguće njeno korišćenje. Za ceo uređaj je moguće postaviti ukupni vremenski limit korišćenja, kako radnim danima tako i vikendima, opet uz biranje dozvoljenih aplikacija.

Iako je aplikacija besplatna, napredne funkcije dobijaju se jednokratnim plaćanjem iz programa. One obuhvataju postavljanje lične poruke prilikom zaključavanja, definisanje do osam planiranih odmora, dodavanje do pet detetovih uređaja, kao i pristup istoriji korišćenja uređaja i aplikacija.

Ivan ČABRILO

 
CAT S60
Coolpad MAX
LG G5
DinnerTime Plus
Šta mislite o ovom tekstu?
World Around Me
Expense IQ
TED
VPN Easy
Cinematics: The Movie Guide
Science Journal
Spaces – Small group sharing
CamScanner
aktiBMI
Card Case: Share cards nearby

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
11 MB
Cena:
besplatno / 3,99 USD
Adresa:
www .dinnertimeapp .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera