TEST DRIVE<>
072016<><>

Anza Security PG-500

Čuvar kuća

Posle prolećne zime, prešli smo odmah u paklene vrućine urbanog leta. Asfalt se topi, a mi samo čekamo beg na odmor – neko na adu, neko na planinu, neko na more. Periodi odmora su idealni za provalnike koji, čak i da nemaju šta da ukradu, mogu da naprave veliku štetu. Upravo iz tog razloga na test smo uzeli jedan mini alarmni sistem firme Anza Security koji nosi oznaku PG-500.

Ovaj mali alarmni sistem sastoji se iz centralne jedinice, sirene, senzora pokreta, senzora za detekciju otvaranja vrata ili prozora i dva daljinska upravljača. Pored pomenutog, u pakovanju stižu i ostali potrebni elementi, poput šuko napajanja za centralnu jedinicu, zidnog nosača za senzor pokreta, dvostrane lepljive trake za fiksiranje senzora za vrata/prozor na zid, baterija za sve elemente, dioda koje služe za povezivanje žičnih uređaja na centralnu jedinicu, šrafova i tiplova za montažu centralne jedinice i sirene na zid, i kompletnog štampanog uputstva.

Elementi sistema su klasičnog dizajna, sa izuzetkom daljinskih upravljača koji su prilično moderni. Svi elementi su pretežno bele boje i izrađeni od plastike, s tim što centralna jedinica ima elemente sive i crne boje, a daljinski upravljači su izrađeni od kombinacije metala i plastike. Centralna jedinica sa prednje strane ima šest signalnih LED (Power, Arm, Home, Signal, Set i Alarm), zatim displej sa plavim pozadinskim osvetljenjem, te mikrofon, zvučnik i numeričku tastaturu sa specijalnim tasterima ispod poklopca. Sa donje strane ima nožice, te ju je moguće koristiti položenu na stolu, ali tu su i rupe za montažu na zid. Sa iste strane nalazi se i poklopac za baterije, konektor za napajanje, On/Off prekidač, SIM Card slot i petnaestopinski niz konektora sa šrafovima za povezivanje sirene i sličnih dodataka.

Sirena na sebi ima nosač za montažu na zid i izvod za povezivanje koji nema konektor, već dve gole žice na krajevima. Senzor pokreta ima signalnu LED crvene boje, On/Off prekidač, šraf za otvaranje zarad zamene baterija (9 V), i žljeb za montažu na nosač. Senzor za zaštitu vrata ili prozora se sastoji iz dva dela. Manji deo koji se montira na štok je pasivni element i ima dve rupe pomoću kojih se može dodatno fiksirati. Drugi, aktivni element ima crveni LED i dugme, a sa unutrašnje strane se stavlja baterija. Upravljači imaju crveni signalni LED i četiri tastera koja štiti klizni preklopnik. Takođe, imaju i privezak sa kopčom za kačenje (na privezak za ključeve ili pantalone recimo). Svi elementi osim centralne jedinice i sirene se napajaju samo na baterije, s tim što centralna jedinica ima baterije kao rezervno napajanje u slučaju nestanka struje.

Glavne odlike ovog sistema su: udaljena kontrola preko mobilne mreže uz pomoć poziva, poruka ili daljinskih upravljača, bežični elementi, AutoDial unesenih brojeva nakon aktiviranja alarma, udaljeno slušanje putem telefona, osam žičnih i devedeset devet bežičnih zona, kao i SMS obaveštenja za prazne baterije i nestanak struje.

Ovaj sistem možemo preporučiti korisnicima koji imaju potrebe za daljinskom kontrolom svog alarmnog sistema na lokacijama koje nemaju pristup internetu, a imaju dobru pokrivenost mobilnom mrežom.

Petar LONČAREVIĆ

 
Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition
Kingston SSDNow KC400 240 GB
Gigabyte GA-Z170X-Ultra Gaming
SilverStone SST-CFP52B, CP-05 i CP-05 SAS
Kingston microSDXC Action Camera UHS-I U3 90R/45W (SDCAC)
LC-Power Gaming 980B Skytower
Antec P9
Benq GC2870H
Dell UltraSharp U2717D InfinityEdge
Dell Inspiron 15 7559
HP Omen 17
BenQ MW529
Fitbit Blaze i Charge HR
Vector Watch Luna
Grundig Fine Arts 55 FLX 9690 SP
Anza Security PG-500
Šta mislite o ovom tekstu?
Samsung UE65KS9000
Synology RT1900ac

Osnovno:
GSM
Ostalo:
maksimalni nivo zvuka sirene 110 dB, do 5 bežičnih kontrolnih kodova, SMS obaveštenja, moguća montaža na sto ili zid, SIM Card slot, AutoDial Alarm, udaljeno slušanje, 8 žičnih zona, 99 bežičnih zona
Proizvođač:
Anza Security
Kontakt:
Nebo ITS
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera