TEST RUN<>
072016<><>

Pazera Free MP4 to AVI Converter 1.10

Jednostavna MP4 konverzija

Možemo slobodno da kažemo da je format MP4 novi AVI i nećemo puno pogrešiti. Za to su uglavnom zaslužne mobilne platforme na kojima je on redovan gost. Pri tome, tu ne mislimo samo na mobilne telefone i tablete, već i na igračke konzole koje sa ovim formatom šuruju već godinama unazad. Ne treba zaboraviti ni to da veliki broj online video-servisa (u prvom redu YouTube) materijal takođe „guraju” u ovom obliku, pa je time njegova popularnost još veća.

U kom grmu onda leži zec? U velikom broju standalone uređaja koji iako donose taksativnu podršku za MP4, u praksi padaju na ispitu. Kako ne biste gubili živce i čupali kosu zbog toga što vam je veče propalo zbog nemogućnosti da odgledate klip koji ste planirali, moraćete da se bacite na konverziju. Posao može da se obavi skoro sa bilo kojom alatkom iz klase, ali softverska firma Pazera nudi specijalizovano rešenje. Free MP4 to AVI Converter, kao što mu naziv sugeriše, „pretabava” MP4 sadržaj u klasične AVI datoteke, mada je sposoban da na izlazu stvori i MPG zapis. Autori kažu, da je na raspolaganju i ograničena podrška za ostale popularne formate, kao što su: MKV, WMV, FLV i slični, ali da je zvezda večeri opšte rasprostranjeni AVI. Ono što o programu morate da znate je da je za krajnjeg korisnika potpuno besplatan i da ne donosi nikakva funkcionalna ograničenja, baš kao i to da je portabilan, što ga čini pogodnim za nošenje na USB stiku i korišćenje sa bilo kog Windowsom pogonjenog računara. Kodeci i ostale neophodne drangulije su, logično, integrisani (koristi se FFmpeg) pa se briga korisnika svodi na preuzimanje datoteke sa sajta i automatizovanu instalaciju.

Upravljački interfejs nam se posebno dopao jer je „montiran” u old school maniru i dozvoljava da se razmašete ukoliko se imalo razumete u tematiku. Naime, program dozvoljava ručno podešavanje svih važnih parametara, a u isto vreme to radi tako da vas ne zbunjuje i ne guši nepotrebnim stvarima. Opcije se nalaze u donjoj polovini radne površine koja je dodatno podeljena na tri dela. Tako, postoji sekcija za rad sa video-komponentom, audio-strimom, a tu je i odeljak sa naprednim alatkama. Odavde se, recimo, može odabrati koja će se audio-komponenta koristiti (ako ih ima više), da li će se obaviti korekcija radne rezolucije, odnosno da li je potrebno izvršiti kropovanje prikaza. Video-klip može da se „propusti” i kroz deinterlace filter, a ako se doznajete u FFmpeg terminologiju na raspolaganju vam je prozorče u koje je dozvoljeno upisivati komande. Kada je rad sa video-komponentom u pitanju osnovna stvar je izbor kodeka gde je na raspolaganju očekivan dijapazon mogućnosti: XviD, DivX, H.264, WMV, MJPG i drugi, ali i opcija da se video u novi fajl kopira bez ikakve rekompresije. Materijalu možete da promenite bitrate i framerate, predefinišete format slike ili naredite programu da rekompresiju izvede iz dva prolaza kako bi se na izlazu dobio kvalitetniji prikaz. U slučaju da umesto AVI odaberete MPG format dobijate izbor između PAL i NTSC formata, te tipa MPEG strima u kojem će se izvršiti skladištenje (1 ili 2). Rad sa audio-komponentom je podjednako jednostavan i gotovo da nudi identičan broj koraka koji treba da se prođu. Audio može da bude u formatima MP3/MP2, AC3, AAC, WMA, PCM i sličnim, omogućeno je baratanje sample/bitrateom, brojem kanala koji će se uključiti u izlaznu datoteku, ali i jačinom zvuka koji se koriguje preko naročite skale.

Iako su opcije veoma logično raspoređene i prisutne su isključivo u prioritetnom obliku, autori su mislili i na one koji ne barataju najbolje sa poslovima ovog tipa. Na raspolaganju je 11 šablona koji će automatski podesiti parametre bez ikakvih intervencija sa strane. Autorima može da se zameri to što šablone nisu prilagodili konkretnoj primeni ili ciljanim uređajima, kao što je to kod većine modernih ostvarenja, ali ćete se snaći pošto se samim označavanjem šablona sa liste obavlja vidljiva izmena parametara. Ono što se nama mnogo više nije svidelo je što se izabrani radni profil (ili ručno podešeni parametri) automatski primenjuju na sve učitane datoteke u batch listi. S druge strane, program ne čini apsolutno ništa da vas obavesti o tome kako će odabrani parametri uticati na veličinu/kvalitet izlaznih datoteka. Preview režim je izostao u potpunosti, nije čak dozvoljeno ni linkovanje ka nekom eksternom video-plejeru. Umesto toga, možete da dobijete opširan opis za bilo koji fajl sa liste, počevši od korišćenog kodeka, radne rezolucije i bitratea, pa sve do veličine gradivnih strimova i broja pojedinačnih sličica. Još jedna stvar koja fali je podrška za rad sa tekstualnim prevodima, odnosno za njihovo fizičko „nalepljivanje” na sliku.

Free MP4 to AVI Converter nudi sasvim dovoljno manevarskog prostora da se posao konverzije bez ikakvih turbulencija privede kraju. Iako ima nedostataka oni ne utiču previše na funkcionalnost programa i na njih može da se zažmuri. Inače, pored manipulacije radnim parametrima ova alatka ne sadrži gotovo nikakva dodatna podešavanja (ako ne računamo izbor fonta i veličine slova u menijima) i na takvo ustrojstvo se veoma lako navikavate. Podrška za batch procesiranje datoteka (čak i otvaranje čitavih direktorijuma) pomaže prilikom baratanja sa velikom količinom datoteka.

Vladimir PISODOROV

 
3DMark 2.0.2530 Advanced Edition
PassMark OSForensics 3.3
KoPlayer 1.3
Dxtory 2.0.134
Pazera Free MP4 to AVI Converter 1.10
Šta mislite o ovom tekstu?
5KPlayer 4.0
Max Recorder 2.0
Softmaker Office 2016
Free Video Editor 1.4
Hamster Free eBook Converter 1.2.4
AudioShell 2.3.6
Squeaky Mouse 1.0.3
Monitor Power Saver 3.0
Newsprompt 6.4
Dustman 1.2.0
SaMotion 1.10
GIF Optimizer Free 2.0
Onlive Clock 1.5

Tip:
video konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
10,64 MB, 12,4 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .pazera -software .com /products /mp4 -to -avi -converter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera