PHONE ZONE<>
082016<><>

Pixel Super Heroes

Oni nisu bilo kakvi super heroji, oni su super heroji koji rade u grupi i sa kriminalcima se obračunavaju po principu „zajedno samo jači”. Otkačeni su i smešni, a ima tu onih kojima je pre mesto na odeljenju psihijatrije nego na slobodi. Prvi među jednakima je ljubičasti Hulk, potom lik koji otkida na Džejsona iz filma „Petak 13.”, pa glavonja koji je umislio da je meksički rvač, čovek-kornjača... Ima ih preko 30, a autori igre vredno rade na ubacivanju novih, tako da zabava nikada ne prestaje.

Pixel Super Heroes je, zapravo, igra u kojoj je cilj „pregaziti” što više metara i na taj način popravljati sopstveni rekord iznova i iznova. Upravljanje se obavlja običnim tapom prsta o ekran što proizvodi (dvo)skok, a sve ostalo je na programskoj rutini. Kada naiđete na siledžiju, heroj kojeg vodite će ga hitro odvojiti od svesti, pa sve o čemu treba da vodite računa je da skočite na vreme. Akcija je furiozna i uglavnom se odvija po krovovima zgrada i njihovim potkrovljima.

Na početku, neprijatelji su bezopasni, ali onda prema vama počinju da bacaju burad, pa i da ispaljuju rakete i lasere. Kako raste broj eliminisanih neprijatelja, tako se povećava hunta heroja koja je pošla u svoju plemenitu misiju. Ukoliko jedan padne za slobodu, drugi odmah preuzima njegovo mesto na čelu kolone i sve tako dok ne ostanete bez ijednog čoveka na spisku. Čuvajte se! Ako propadnete u ponor između dve zgrade, automatski sledi Game Over poruka. Inače, heroji nemaju specijalne poteze ili nekakve super pokrete koji će omogućiti da se lakše obračunavate sa hordama neprijatelja. Pokreti i sposobnosti su im drugačiji, to stoji, ali to ne utiče na gameplay i ostaje u domenu vizuelnog užitka.

Pored glavnog zadatka, koji smo već opisali, nakon pretrčanog određenog broja (kilo)metara automatski se oslobađaju zatočeni taoci, za šta dobijate novac. Trošite ga za „otključavanje” novih heroja, ali i kupovinu instant poboljšanja. Na primer: energetski štit, dodatni život, pomeranje sa početne tačke unapred za određeni broj metara i tako dalje. Unapređenja mogu da se zavređuju i u toku same akcije, prikupljanjem slova koja će oformiti zadatu reč, odnosno ćapanjem naročitih pilulica iza kojih se kriju besni motori, plazma karabini, konjići na federu koji vam omogućavaju da odskočite do samog krova zgrade... Najotkačenije pomagalo je leteći tanjir, koji će vas prevesti nekoliko stotina metara unapred.

Igra je neverovatno zarazna i dugo drži ispred ekrana. Pored toga, autori su uspeli da tehničke karakteristike „uobliče” tako da sve ima snažan retro ukus, ali i neodoljivo crtano-stripsku atmosferu.

Vladimir PISODOROV

 
Pokémon Go
Pokémon Go, saveti
Pixel Super Heroes
Šta mislite o ovom tekstu?
Splash Pop
Crab War
Marble Machine
Tiny Bouncer
Gordon Ramsay DASH
Ninja Turtles: Legends

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
49 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .lyto .mobi /games /detail /5 /Pixel -Super -Heroes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera