KOMPJUTERI I FILM<>
082016<><>

Filmovi, ukratko

Pete’s Dragon

Ako vam naslov „Pete’s Dragon” zvuči poznato, verovatno ste gledali Diznijev film iz sedamdesetih godina prošlog veka koji je poznat po ubacivanju konvencionalno animiranog lika (naslovnog zmaja) u igrani film. Iako je originalna verzija ovog filma i dalje veoma zabavna bajka, ovog leta dobijamo rimejk u kom je zmaj izveden pomoću najmodernije digitalne tehnologije. Sama priča je takođe pretrpela značajnu modernizaciju pa tako nije smeštena na istok Sjedinjenih američkih država početkom dvadesetog veka, već na drugu stranu kontinenta i u moderno doba. Ipak, najbitniji element je ostao nepromenjen – centralni lik je i dalje dečak Pit i njegov nesvakidašnji prijatelj, zmaj Eliot.

 
Gejs Mičam, koja radi kao rendžer u šumama pacifičkog severozapada, pronalazi dečaka po imenu Pit koji je uspeo da u divljini preživi čak šest godina. U potrazi za Pitovim pravim identitetom i u želji da sazna šta se zapravo desilo, Grejs otkriva da su stare legende o šumi tačne i da je Pit sve te godine imao moćnog zašititnika – pravog šumskog zmaja po imenu Eliot. Problemi nastaju kada priča o Eliotu dođe do lokalnih lovaca koji kreću u hajku željni da uhvate zmaja.

Film je režirao Dejvid Lauri („Ain’t Them Bodies Saints”) po scenariju koji je napisao zajedno sa Tobijem Holbruksom, a za impresivne specijalne efekte odgovorni su ljudi iz studija Weta Digital, Double Negative i Legend 3D. Uz mlade glumce Ouksa Feglija i Unu Lorens, kao i Džona Kasira, koji daje glas Eliotu, „odrasle” uloge tumače Brajs Dalas Hauard, Robert Redford, Karl Urban i Ves Bentli.

Nerve

 
Naučnofantastični triler „Nerve” je ekranizacija istoimene knjige autorke Džin Rajan. Radnja je smeštena u blisku budućnost gde mirna tinejdžerka Vi, nakon jednog veoma lošeg dana, rešava da se prijavi za NERVE, popularnu igru izazova koja je kombinacija reality showa i MMO igre. Početni izazovi donose joj popularnost među publikom, a tokom igre upoznaje i Iana, još jednog poznatog igrača NERVE-a. Vi i Ian počinju da se međusobno takmiče, ali kako njihova popularnost raste izazovi postaju sve rizičniji. Kada zadaci postanu opasni po njihove živote, Vi i Ian moraće da prevaziđu najveći izazov – kako da prežive napuštanje NERVE-a. Film su zajedno režirali Henri Jost i Ariel Šulman, a glavne uloge tumače Ema Roberts, Dejv Frenko, Džulijet Luis, Emili Mid i Samira Vajli.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
SoftBank preuzima ARM Holdings

 PRIMENA
Upotreba 3D laserskih skenera u forenzičke svrhe

 NA LICU MESTA
Schneider Electric donacija Muzeju Nikole Tesle
VoxxedDays Belgrade 2016 (najava)
Tromesečna praksa u Nordeusu za studente (najava)
AMD Polaris – evropska premijera
Ericsson Roadshow 2016
Asseco Journey 2016

 KOMPJUTERI I FILM
Suicide Squad
Secret Life of Pets
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Mobilne mreže

 VREMENSKA MAŠINA
Linus Torvalds i ronilački kompjuteri

 PRST NA ČELO
Ona je bolja od nas
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera