TEST PLAY<>
092016<><>

Tumblestone

Mali, nezavisni studio Quantum Astrophysicists Guild koji predvodi Taj Tejlor (The Bridge) počastio nas je zabavnim logičkim naslovom koji pre svega podseća na igru kakvu možemo da nađemo na mobilnim platformama. Ipak, malo inovativnosti i šarma izdvaja Tumblestone iz okeana connect three naslova koje možemo da nađemo na svakom koraku.

Tumblestone je apsolutno nezaobilazan naslov za svakog ljubitelja logičkih igara.

Ruku na srce, teško je biti potpuno inovativan sa logičkim naslovima u kojima spajate nizove raznobojnih objekata. Genijalnost ljudi iza Tumblestonea ogleda se upravo u tome što nisu pokušali da „izmišljaju toplu vodu” nego su se okrenuli proverenoj maksimi da ako pametno iskombinuješ elemente postojećih hitova uspeh nije daleko. Tako Tumblestone, sem od proizvoljnih igara sa connect three mehanikom pozajmljuje ideje od legendarnih klasika kao što su Tetris i SameGame (ChainShot!). Finalni rezultat ima efekat na igrača poput grudve snega bačene sa planinskog vrha – nakon malo energije koju ste uložili za početno zakotrljavanje uslediće lavina čija će glavna žrtva biti vaše slobodno vreme.

Tumblestone je smešten u simpatičan i šaren svet inspirisan drevnim Egiptom, a čiji ste vi vladar. Jednog dana, dok obilazite svoje podanike, na putu vam se isprečava zid od raznobojnog kamenja – naslovnih „tumblestoneova” – a jedini način da prođete tu prepreku je da spojite nizove istobojnog kamenja kako bi nestali sa ekrana. Sama mehanika je prilično jednostavna. Stavljeni ste pred igračko polje koje podseća na klasičan „bunar” iz Tetrisa. Tumblestoneovi su postavljeni uz gornju ivicu ekrana, a vi, odozdo, morate da označite tri kamena iste boje kako bi oni nestali. Začkoljica je u tome što vam nisu uvek dostupna tri istobojna kamena tako da morate pažljivo da planirate redosled eliminacije kako se ne biste zaglavili (što za sobom povlači resetovanje celog nivoa). Kako stičete nivoe i odmičete sve dalje kroz igrački svet, stvari se neprestano komplikuju, bunar postaje sve širi i broj tumblestoneova je sve veći. Sem toga, povećava se i broj boja kamenja, a tu su i nivoi na kojima se kamenje sa svakih nekoliko poteza pomera sve niže. Upravo ti, najizazovniji nivoi su osnova za multiplayer okršaje za do četiri igrača, bilo kroz mrežu ili za jednim računarom, totalno old school. Da stvari budu još bolje, u multiplejeru možete da po svojoj želji aktivirate željenu kombinaciju dvanaest modifikatora iz single player dela koji zahtevaju potpuno novi način razmišljanja za uspešno igranje.

Tumblestone je apsolutno nezaobilazan naslov za svakog ljubitelja logičkih igara. Bilo da provodite vreme u okršajima sa drugim igračima ili se zainatite da pređete svih 360 nivoa single player kampanje, ovo je jedna od onih igara koja vas ne pušta satima, a kada niste uz nju razmišljate o koracima za slaganje i spajanje šarenih nizova.

Dragan KOSOVAC

 
Deus Ex: Mankind Divided
Master of Orion
This is the Police
No Man’s Sky
Steam Squad
Human: Fall Flat
System Crash
Okhlos
Headlander
Eisenhorn: XENOS
Lovely Planet Arcade
Tumblestone
Šta mislite o ovom tekstu?
I am Setsuna
Road to Ballhalla
Nebulous
Quadrilateral Cowboy
Hue

Platforma:
Windows, Mac OS, PlayStation 4, Xbox One, Wii U
Potrebno:
procesor koji podržava SSE2 instrukcije, 1 GB RAM, DirectX 9.0, nije potrebna grafička kartica
Veličina:
1 GB
Adresa:
www .tumblestonegame .com

87
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera