KOMPJUTERI I FILM<>
092016<><>

Filmovi, ukratko

The Magnificent 7

Otkada je 1954. godine Akira Kurosava režirao genijalni „Shichinin no Samurai” brojni filmovi su ga kopirali na manje ili više izražen način, a među njima najpoznatiji je svakako „The Magnificent Seven” Džona Sturdžisa iz 1960. godine. Ovog septembra u bioskope nam stiže rimejk tog slavnog vesterna, i to u režiji Antoana Fukue („Training Day”, „The Equalizer”) i sa njegovim omiljenim glumcem, Denzelom Vašingtonom, u glavnoj ulozi. Priča ima poznatu formu. Mali grad Rouz Krik terorišu korumpirani industrijalac i njegovi plaćenici. Meštani angažuju sedmoricu revolveraša da im pomognu u obračunu sa nadmoćnijim neprijateljem. Uz Vašingtona, uloge tumače Kris Pret, Itan Hok, Vinsent D’Onofrio, Bjung-hun Li, Manuel Garsija-Rulfo, Martin Sensmajer, Piter Sarsgard, Hejli Benet i Met Bomer.

Collide

 
Britanski režiser Eran Krivi („Welcome to the Punch”, „Shifty”) nastavlja da pravi moderne trilere. Njegov najnoviji film je „Collide”. Američki turista Kejsi uživa u bezbrižnom životu putujući po Evropi, gde se zaljubljuje u prelepu Džulijet. Kada saznaje da je Džulijet teško bolesna, Kejsi će učiniti sve da bi mogao da plati njeno lečenje, pa čak i da se vrati svom starom zanatu – vožnji za veoma opasne ljude. Na njegovu nesreću, Kejsi prekasno saznaje da je novi posao obračun između dva moćna narko dilera, a želja da se ostvari brza zarada pretvara se u borbu za goli život. Specijalni efekti za film obavljeni su u studijima Automatik VFX i Satereo D. Glavne uloge tumače Nikolas Holt, Felisiti Džons, Benk Kingsli i Entoni Hopkins.

Snowden

Sa jedne strane, čini se da je malo prerano da se pravi ozbiljan film o Edvardu Snoudenu. Sa druge strane, ako je taj film najnoviji politički triler slavnog Olivera Stouna („Platoon”, „Wall Street”, „JFK”), onda jednostavno morate da ga vidite. Film „Snowden” je zasnovan na knjigama „The Snowden Files” Luka Hardinga i „Time of the Octopus” Anatolija Kučerene i prati mladog Snoudena od perioda pre početka rada za CIA, sve do prelaska u Dell i angažmana za NSA koji je doveo do objavljivanja desetina hiljada dokumenata i obelodanjivanja činjenice da NSA efektivno prisluškuje ceo internet. Uz Džozefa Gordona Levita u naslovnoj ulozi, u filmu glume i Šajlin Vudli, Melisa Leo, Nikolas Kejdž, Zekari Kvinto, Timoti Olifant, Ris Ifans, Tom Vilkinson i Ben Šnecer.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
AMD Zen arhitektura procesora

 PRIMENA
KiraVan

 KOMPJUTERI I FILM
Ben-Hur
Miss Peregrine
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Testiranje hardvera računara

 VREMENSKA MAŠINA
TV Politika, Nadžibulah i 3D štampa

 PRST NA ČELO
Plastično-fantastični na dopunskoj nastavi
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera