PHONE ZONE<>
092016<><>

Font Lab – Text on Photo Editor

Na papiru, aplikacija Font Lab služi za dodavanje tekstualnih natpisa na fotografije. Međutim, praktično, u pitanju je jedna od najboljih alatki za grafičku obradu, koja je u isto vreme i jednostavna za korišćenje i nabiflovana sadržajem.

Sve počinje svojevrsnim uvodom kada se od korisnika traži da izvrši kropovanje učitane slike. U tu svrhu može da se iskoristi jedan od dostupnih šablona ili se svojeručnim podešavanjem može odrediti sadržaj za isecanje. Glavni meni sadrži prečice do tri oblasti koje obuhvataju rad sa tekstom, igranje sa tehničkim parametrima fotografije, odnosno „pečatiranje” slika uz pomoć unapred pripremljenih nalepnica i bedževa.

Rad sa tekstom je gotovo savršeno osmišljen i sproveden u delo. Nakon što upišete željenu frazu, dozvoljeno je tekst pomerati po ekranu, rotirati ga, menjati mu veličinu i boju, „bacati” senku, ali i izvršiti zamenu fonta. Verovali ili ne, na raspolaganju je gotovo 300 fontova koji se listaju brzo, a sve izmene odmah možete da vidite na ekranu. Čak i kada odlučite da pređete na neku drugu oblast, uvek kasnije možete da se vratite i doradite neki detalj ili jednostavno izvršite zamenu fonta. Inače, Font Lab nudi mogućnost rada sa više tekstualnih unosa istovremeno, tako da se bez problema može postavljati i sadržaj veće dužine.

Obrada fotografija ne svodi se samo na apliciranje grafičkih filtera kojih je na raspolaganju četrdesetak. Dozvoljeno je podesiti osvetljenost, zasićenost bojama, dodati mekan okvir oko slike i još mnogo toga. „Lupanje” stikera je tek priča za sebe jer ih na raspolaganju imate pregršt (oko 270) i podeljeni su u devet oblasti. Zanimljivo je da se tu pored „krilatica” nalaze i prava mala grafička remek dela, ali i razni geometrijski oblici. Dozvoljeno je podešavati im veličinu i boju, rotirati ih i slobodno im određivati mesto na ekranu. Izmena sadržaja, nažalost, nije moguća pa mogu samo da se koriste u as is obliku. Kada je snimanje gotovog materijala u pitanju, Font Lab ne nudi previše manevarskog prostora. Na kvalitet izlaznih kreacija ne možete da utičete, dok se sadržaj sa ekrana može pretočiti isključivo u format JPG. Kao jedan od glavih featuresa figuriše mogućnost prilagođavanja veličine za upload na servis Instagram, a tu je i podrška za prosleđivanje sadržaja na Facebook.

Font Lab nas je prijatno iznenadio uključenim sadržajem, baš kao i jednostavnim i efektnim upravljačkim interfejsom. Verujemo da nas u budućnosti čeka još lepih iznenađenja, s obzirom na to da se radi o friškom ostvarenju koje je tek dostiglo verziju 1.07.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy Note 7
Acer Liquid Zest 4G
Sony Xperia E5
Sony Xperia XA
Font Lab – Text on Photo Editor
Šta mislite o ovom tekstu?
AIMP Remote Control
Prisma
Fabulous – Motivate Me!
Candid
SOSmart car crash notification
Guardian Circle
Sortd
Tasmana
StartPage Private Search
Discogs – Catalog & Collect

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
17 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera