PHONE ZONE<>
092016<><>

Discogs – Catalog & Collect

Discogs je otvorena online komuna za skladištenje informacija o muzičkim numerama, izvođačima, albumima... „U etru” se nalazi još od 2000. godine, a pored toga što joj se može pristupiti sa adrese www.discogs.com, sada je na raspolaganju i naročita Android aplikacija.

Resursi programa mogu da se koriste sa ili bez otvaranja lokalnog naloga, mada u ovom drugom slučaju ne dobijate mogućnost kreiranja sopstvene kolekcije muzičkih naslova i na raspolaganju je samo pretraga. Program na veoma jednostavan način nudi „bistrenje” ogromne baze podataka – običnim upisivanjem ključne reči. Alternativno, dozvoljeno je skenirati barkod na omotu diska i na taj način doći do željenih informacija.

Materijal je sortiran po albumima, mada je dozvoljeno da se povuče i nešto više propratnih informacija. Na primer, može nešto više da se pročita o samom izvođaču, pogleda biografija članova grupe, pa čak i da se vide originalni omoti albuma i izgledi ploča, ako je izdanje podrazumevalo vinil kao nosač. Na raspolaganju su i linkovi ka pesmama sa albuma do servisa YouTube, a iznenadilo nas je što odavde nije moguće „povlačiti” reči za pesme. Aplikacija je još uvek u ranoj fazi razvoja (1.0.3), pa se tu i tamo mogu očekivati „bubice” i na površinu isplivavati nesavršenosti. Jedna od njih je i što program ne izlistava omote albuma u listi, iako se oni sasvim uredno pojavljuju kada selektujete bilo koji od ponuđenih albuma.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy Note 7
Acer Liquid Zest 4G
Sony Xperia E5
Sony Xperia XA
Font Lab – Text on Photo Editor
AIMP Remote Control
Prisma
Fabulous – Motivate Me!
Candid
SOSmart car crash notification
Guardian Circle
Sortd
Tasmana
StartPage Private Search
Discogs – Catalog & Collect
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
8,8 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .discogs .com /app
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera