TEST RUN<>
092016<><>

Speedtest

Merenje brzine

Servis kompanije Ookla – Speedtest, postao je standard za merenje brzine internet konekcija. Osim toga što daje tačne i lako razumljive podatke, Speedtest se još lakše koristi, pa je dostupan svima. Po odlasku na adresu www.speedtest.net korisnik samo treba da odabere testni server i ostalo prepusti programskoj rutini. Dobijeni podaci lako se dele sa zainteresovanima (u vidu sličica), a pored brzine downloada i uploada, na „bedževima” su vidljivi i podaci o pingu, provajderu internet usluga, odnosno iskorišćenom serveru.

Ukoliko za surfovanje online bespućima koristite Googleov Chrome, do pomenutih podataka možete da dođete još brže, preko ekstenzije Speedtest. Iako nudi neposredniji pristup servisu – dovoljno je da kliknete na komandnu ikonicu iza adresne linije kako bi se test pokrenuo, Speedtest je nešto siromašniji opcijama od veb komplementa. Na primer, ovde ne postoji mogućnost izbora servera, a i dobijeni podaci mogu da se podele sa zainteresovanima isključivo putem linka, ne i generisane sličice. Pored klasičnih rezultata, Speedtest na uvid pruža i informaciju o takozvanoj veb brzini. Naime, ekstenzija će proveriti koliko je potrebno vremena da bi se učitala konkretna stranica i to predstaviti u sekundama. Dovoljno je da Speedtest pokrenete u tabu u kojem je učitana željena stranica i rezultat će se automatski pojaviti.

Speedtest ne sadrži nikakva podešavanja i koristi se u viđenom formatu. Ekstenzija je, baš kao i čitav servis, besplatna, a ono što nam je privuklo pažnju je da zauzima manje od pet megabajta.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 Anniversary Update
MemTest86 7.1
Browser Chooser 2.0
SoftDigi Easy GIF 4.2
NTLite 1.1
Dr. Folder 2.2.0
Wise Folder Hider Free 3.37
Vivaldi 1.2
DisCoverJ 2.2.4
LightZone 4.1.6
Just-install 3.1
AVS Video ReMaker 5.0
Air Explorer 1.10
Rufus 2.10
Synfig Studio 1.0.2
Alien Skin Blow Up 3
AlomWare Lights 1.08
BulkFileChanger 1.40
Icaros 3.0
Speedtest
Šta mislite o ovom tekstu?
Clavier+ 10.6.9
Pattaizer 3.5
Topaz Lens Effects 1.2

Potrebno:
Windows, Google Chrome
Veličina:
4,55 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /s0KGFI
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera