TEST PLAY<>
102016<><>

Clock Simulator

Na stranicama vašeg omiljenog časopisa imali ste (ili i dalje imate) priliku da čitate o nedaćama autora koji se prave da su koza, parče hleba, lektor, kolumnista i slično... Ovog puta, na red je došao sat! Dobro ste pročitali, u pitanju je ona zla sprava koja nas podseća da vrijeme neumitno teče pritom proizvodeći iritantan zvuk svake sekunde.

Clock Simulator je trijumf ideje nad grandioznim i ambicioznim naslovima koje nam indi timovi isporučuju svakog dana.

Na sreću po sinapse mlađanog autora/lektora/dostavljača bureka redakcije „Sveta kompjutera”, Clock Simulator nije glupost poput simulatora jarca ili simulacije slajsovanog hleba. Zapravo, naziv ove igre veća je prevara od Dafiment banke – iako se u 90 odsto slučajeva „akcija” u ovoj igri dešava na časovniku, vaše aktivnosti neće biti baš kazivanje vremena. Sijaset igračkih modova pred vas će stavljati zadatke od običnog praćenja sekundare do bizarno komičnog igranja sa svinjčetom (!!!?) koje mora da izbegava sekundaru ne bi li jadno ostalo u životu. Modova ima dovoljno da vas zaokupiraju više nego čuveni MS Solitaire, a šašavi poljski autori obećavaju da će ih biti još.

Sve u vezi sa ovom igrom prosto je da prostije ne može biti – od gejmpleja koji se svodi na jedan taster preko maestralne potpuno minimalističke grafike do ideje i koncepta, koji su toliko prosti a zarazni da to malo frustrira. Svedena grafika podseća na neku od Flash zanimacija od pre 10 godina, ali ni u jednom trenutku ne deluje zastarelo. Iako je igra tehnički 2D, svojevrsna treća dimenzija se javlja u modovima u kojima vodite pomenuto svinjče. Igrom „upravljate” klikom na levi taster miša (alternativno tasterima ’Space’ ili ’Enter’) i to je to. Igrački modovi se otključavaju igranjem dostupnih modova, a to da li će se neki novi mod otključati ne zavisi od vašeg učinka – na vama je samo da se igrate. Takođe, igra vas ne motiviše ničim osim neverovatnom zaraznošću, ali vas isto tako i ne omalovažava ako ne uspete u nekom zadatku, što se danas može uzeti kao dokaz o pristojnosti autora. Igra će vam testirati strpljenje, reflekse i osećaj za ritam, ali vas ni u jednom trenutku neće žestoko iznervirati i frustrirati. Kada se jednom uvežbate u ovoj igri, postaćete ljudski metronom na 60 bpm u 4/4 ritmu. Jedan od saveta autora je taj da je igru znatno lakše igrati zatvorenih očiju, što u modovima u kojima vam ne treba čulo vida ume da bude tačno. Modovi sa pomenutim svinjčetom će vas nasmejati, posebno kada praslin nagrabusi.

Iz aviona se vidi da je igra prevashodno rađena za mobilne platforme, ali je ništa ne sprečava ni da zablista na ozbiljnijim uređajima. Clock Simulator je trijumf ideje nad grandioznim i ambicioznim naslovima koje nam indi timovi isporučuju svakog dana. Kada na priču o zaraznosti ovog arkadnog bisera dodate i činjenicu da će autori (kako kažu) dodavati nove modove često, kao i apsolutno neverovatnu informaciju da igra košta 99 centi, znate šta vam je činiti. Poljaci su još jednom dokazali da su nacija u kojoj postoje genijalci za pravljenje igara. Ovog puta, takmac iz Poljske nije AAA RPG, već prejednostavna, prezarazna i presimpatična „simulacija” sata. Gratulacje!

Miloš CVETKOVIĆ

 
World of Warcraft: Legion
Destiny: Rise of Iron
Grow Up
Seasons After Fall
Mother Russia Bleeds
Dead Rising: Triple Pack
Champions of Anteria
Halcyon 6: Starbase Commander
Tahira: Echoes of the Astral Empire
Worms W.M.D
One Piece: Burning Blood
Obduction
Project Highrise
The Final Station
Duelyst
PES 2017
Clock Simulator
Šta mislite o ovom tekstu?
Pac-Man: Championship Edition 2
NBA 2K17
The Metronomicon
N++
Reigns
RunGunJumpGun

Platforma:
PC, Mac, Linux, iOS, Android
Potrebno:
Windows 7, Intel i5 1,4 GHz, 1 GB RAM, Intel HD 5000
Veličina:
100 MB
Adresa:
www .kool2play .com

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera