TEST PLAY<>
102016<><>

Reigns

Ovo je izuzetno jednostavna, simpatična „upravljačka simulacija”. U ulozi kralja birate između dve ponuđene opcije i tako odlučujete kako da rešite određenu situaciju koja je nastala u vašem kraljevstvu. Možete, na primer, da sagradite novu crkvu, čime ćete da uvećate zadovoljstvo predstavnika crkve, ali i da izgubite deo novca iz državne kase. Ako odlučite da to ne uradite, dešava se obrnuta situacija. Pored religije i novca, treba da vodite računa i o vojsci i o svojim podanicima. Ako, na primer, ostanete bez zlata ili su vam podanici isuviše nezadovoljni, kralj umire i sledeći dolazi na njegovo mesto.

Reigns je mnogo bolji ako se posmatra kao ono što jeste – simpatična zezalica.

Smena kraljeva se dešava na desetak minuta, što Reigns čini dobrom igrom za WC, javni prevoz, fakultet itd. Iako je igra potpuno funkcionalna i na PC-u, swipeovanje ekrana nalevo ili nadesno je ipak udobnije od kliktanja, što takođe ukazuje na to da je ovaj naslov prvenstveno namenjen mobilnim telefonima. Isto tako, igra postaje dosadna ako igrate duže od pola sata bez prestanka, pošto u suštini sve vreme radite jedno te isto. Jasno je da ovaj naslov nije pravljen za ljude koji žele da provedu najmanje 2-3 sata ispred računara i otputuju u neki duboki svet s kompleksnom mehanikom.

Reigns je mnogo bolji ako se posmatra kao ono što jeste – simpatična zezalica. Ako ga igrate u kratkim sesijama, dosta dugo ostaje raznovrstan – tokom igre otključavate nove likove koji donose i nove probleme, ima dosta načina da umrete, a tu su i neke specifične situacije koje menjaju mehaniku (na primer, ako vas veštica učini starim, rečenice u igri sa svakim potezom postaju sve manje razumljive).

S taktičke strane, nema mnogo mesa na kostima Reignsa. Pre donošenja odluke, teško je da tačno procenite kakav će uticaj to imati na kraljevstvo, tako da se sve svodi na intuiciju (donekle i na logiku, ali često nisam imao pojma zašto su mi, na primer, podanici postali nesrećni posle određene odluke). Ipak, čak i s ovoliko jednostavnom mehanikom, Reigns dobro simulira teške odluke koje čekaju jednog vladara. Znao sam da je loše što nisam spasio rudare posle katastrofe u rudniku, ali da sam to uradio, nestalo bi mi zlata i umro bih. S druge strane, pošto je smrt ionako brza i neminovna, a nastavljanje igre bezbolno (svaki novi kralj zadržava likove koje ste dotad otključali), uvek možete da rolplejujete i da ne posmatrate Reigns kao strategiju, već kao interaktivnu choose your own adventure priču.

Iako stil pisanja i situacije nisu ništa epohalno, dovoljno su dobri da, zajedno s crtežima i simpatičnim glasovima likova koji govore na izmišljenom jeziku, sagrade lepu, bizarno-duhovitu atmosferu. Tokom pisanja ovog teksta tri puta sam upotrebio pridev „simpatično”, koji odlično opisuje Reigns i kad se posmatra atmosfera, ali i u pogledu mehanike i, uopšte, svrhe ove igre.

Aleksandar ĐURIĆ

 
World of Warcraft: Legion
Destiny: Rise of Iron
Grow Up
Seasons After Fall
Mother Russia Bleeds
Dead Rising: Triple Pack
Champions of Anteria
Halcyon 6: Starbase Commander
Tahira: Echoes of the Astral Empire
Worms W.M.D
One Piece: Burning Blood
Obduction
Project Highrise
The Final Station
Duelyst
PES 2017
Clock Simulator
Pac-Man: Championship Edition 2
NBA 2K17
The Metronomicon
N++
Reigns
Šta mislite o ovom tekstu?
RunGunJumpGun

Platforma:
PC, Android, iOS
Potrebno:
Windows 7
Veličina:
37,5 MB
Adresa:
nerial .co .uk /reigns
PEGI:
nema

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera