PHONE ZONE<>
102016<><>

Saber’s Edge

Kanadski studio Hibernum najčešće pravi igre po ustanovljenim licencama kao što su Zootopia ili Magic: The Gathering. Igrom Saber’s Edge stvorili su sopstveni fantastični svet u kom su suprotstavljene snage magije i različitih stepena tehnologije. Priča prati kompleksan odnos između pet glavnih frakcija pri čemu je u fokusu sukob između grupe gusara i totalitarne Imperije. Srce igre je prepoznatljiva, borbena varijacija connect three mehanike sa pravljenjem što dužih lanaca četiri vrste raznobojnih objekata kako bi vaši heroji i jedinice koje vodite u borbu napadali što jače. Sem napada, tu su i defanzivne i specijalne sposobnosti kao što su lečenje i podizanje štitova ili bafovi i debafovi. Snaga svih ovih sposobnosti, ponovo, zavisi od dužine lanca koji povežete.

Najveći adut Saber’s Edgea je to što se akcija ne odvija na samo jednoj tabli sa klasičnom 7x7 šemom već svaki heroj ili ratnik kog vodite u bitku (u družini može da ih bude maksimalno četvoro) ima vlastitu, zasebnu tablu, a naginjanjem mobilnog telefona ili tableta na levu ili desnu stranu možete da „zavirite” na susednu tablu sa te strane. Zašto je to bitno i dobro? Zato što u slučaju da se na dodirnim poljima dve susedne table nalaze objekti istih boja, onda se lanac automatski nastavlja na drugoj tabli i tada oba lika aktiviraju svoje veštine i, pri tom, dobijaju bonus na saradnju. Pažljivim planiranjem (i pamćenjem rasporeda bočnih polja svake table) možete da napravite mega-lance koji povezuju tri ili čak sva četiri lika kada će, gotovo sigurno, ceo protivnički tim biti zbrisan u jednom potezu. Borba jeste jezgro Saber’s Edgea, ali ono što vas vraća igri iz dana u dan je odlična atmosfera, dizajn likova i priče, kao i solidna flota dobrih starih timesink navlakuša. Za pokretanje svake borbe, umesto energije, trošite sidra koja se postepeno regenerišu.

Najzarazniji deo igre je, ipak, formiranje, razvoj i unapređivanje vašeg borbenog tima. Naime, sem što vi kao igrač skupljate „globalne” nivoe reputacije, svaki član posade stiče iskustvo (kroz borbe ili predmetima) i tako postaje sve jači i efikasniji tokom bitaka. Sem toga, svoje borce jačate opremajući ih sve moćnijim predmetima, podizanjem nivoa njihovih veština i unapređujući njihov stepen kvaliteta skupljanjem kartica. Za nestrpljive postoji i opcija kupovine freemium valute (soulstoneova), ali to uopšte nije potrebno ako vam je cilj da se na duge staze, nekoliko puta dnevno, zabavite uz solidnu connect three akciju.

Dragan KOSOVAC

 
Sacred Legends
He-Man – Tappers of Grayskull
Badland 2
Saber’s Edge
Šta mislite o ovom tekstu?
Kubo: A Samurai Quest
Vovu
Marble Woka Woka
Current Stream
Magic Mansion
Pocket Mortys

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
88 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
hibernum .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera