TEST OF TIME<>
102016<><>

Rally Bike

Kompanija Taito je 1988. godine na tržište izbacila jednu od upečatljivijih arkadnih vožnji – Rally Bike. Nažalost, igra se nije probila međ’ običnom rajom i ostala je gotovo neprimećena, što je prava šteta s obzirom na to da je u pitanju veoma zanimljiv naslov koji na pravu muku stavlja igračeve reflekse.

Upravljate moćnim dvotočkašem i učestvujete na nekakvim improvizovanim reli trkama. Vozi se kroz naseljeno mesto, predgrađe, šumu, farmu... i pri tome se menjaju različite vrste podloga. Na gridu ste šezdeseti i potrebno je da liniju cilja prođete za naznačeni broj mesta bolje plasirani nego na početku. Rally Bike se na početku čini jednostavnim, pogotovo što oponenti nisu kraljevi brzine i što nema života koje možete da izgubite. Međutim, pretpostavka brzo pada u vodu zbog izuzetno nezgodnog terena po kojem vozite, ali i činjenice da i najmanji dodir sa preprekama i drugim vozačima dovodi do pada i automatskog gubitka pozicija. Sledeći otežavajući faktor je gorivo, koje kada se potroši automatski sledi poruka Game Over. Zbog toga morate da pravite kratke pit-stopove na benzinskim pumpama zbog čega, opet, gubite pozicije.

Upravljanje je jednostavno i pored tastera za usmeravanje motora levo-desno, koriste se još oni za gas, kočnicu, uspravljanje vozača (prouzrokuje manje usporenje), odnosno „leganje” na motor kako bi se na pravcima postigla što veća brzina. Akcija se posmatra iz ptičje perspektive, a igru krase sasvim lepa grafika i vesela muzička podloga.

Vladimir PISODOROV

 
Jack the Nipper 1 i 2
Rally Bike
Šta mislite o ovom tekstu?
Radar Scope
Franko: The Crazy Revenge!
Professor Pac-Man

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /57465
Veličina:
370 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera