INTERNET<>
102016<><>

WWW vodič

A Real Me

Retko koji sajt nudi odgovore na najteža životna pitanja. Ko sam ja zapravo? Koja država ili grad bi bili moje idealno mesto za život? Koja hemisfera mog mozga je dominantna, leva ili desna? Koliko dobro razumem engleski? Koji Marvelov heroj je najpribližniji meni? I – najbitnije pitanje od svih – koja sam ja Diznijeva princeza? Sve ovo, i još mnogo drugih nedoumica rešićete ako se upustite u rešavanje nekog od kvizova na sajtu A Real Me. Rezultat svakog kviza možete da podelite sa svojim prijateljima putem društvenih mreža.

www.arealme.com

Lavež na zidu

Da li volite pse i koliko ste zaista veliki prijatelj čovekovog najboljeg prijatelja? Grafički umetnik Rajan Herison rešio je da na veoma specifičan način unovči naklonost vlasnika pasa ka svojim ljubimcima. Naime, njegov sajt Woof on the Wall omogućuje vam da lavež vašeg psa postavite na zid svoje sobe. Kako? Ako Rajanu pošaljete audio fajl sa snimkom vašeg psa dok laje, on će napraviti grafički prikaz zvučnih oscilacija tog laveža i pretvoriti ga zidnu sliku, motiv za keramičke šolje, jastuče, ili ležaljku za pse.

www.woofonthewall.co.uk

Katar 22

Nakon svih kontroverzi oko načina na koji je Katar postao domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine i radnih uslova graditelja sportskih kompleksa, toj zemlji je u interesu da sve pripreme za šampionat proteku u najboljem redu i sa ekstremno visokim stepenom transparentnosti. Tako je već sada postavljen zvanični sajt sa detaljnim informacijama o pripremama za prvenstvo, tehnološkim inovacijama koje se uvode za kup 2022. godine i, naravno, pratećim sportskim manifestacijama u kojima učestvuje Fudbalski savez Katara.

www.sc.qa

Thunderbirds

Na spisku klasičnih i kultnih naučnofantastičnih ostvarenja lutkarske animirane serije koje su stvorili Geri i Silvija Anderson zauzimaju posebno mesto, a najslavnija od njih svakako je serija „Thunderbirds” iz 1966. godine. Prošle godine su kanal ITV i studio Weta Digital pokrenuli novu verziju serije, sada izvedene pomoću kompjuterske animacije. Kako se ove godine slavi pedeset godina od premijere originalne serije, a ovaj reboot je dovoljno uspešan da su naručene druga i treća sezona, ITV je napravio svež zvanični sajt serije.

www.thunderbirds.com

Brain.fm

Neki ljudi ne mogu da se koncentrišu ako oko njih ne vlada potpuna tišina, a drugi apsolutno ne mogu bez muzike. Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, autori sajta Brain.fm našli su naučnu osnovu da povežu vašu željenu aktivnost za idealnom akustičnom podlogom. Nakon što se registrujete, možete da počnete sa slušanjem. Za koncentrisanje i opuštanje postoji po devet, a za spavanje osam vrsta kategorija audio zapisa. Dodatne opcije za praćenja vaših rezultata dok slušate muziku na Brain.fm zahtevaju plaćanje za Pro verziju.

www.brain.fm

iO-808

Rolandov TR-808 Rhythm Composer je jedna od prvih programabilnih ritam mašina i uređaj ove vrste koji je korišćen tokom produkcije ubedljivo najvećeg broja hit pesama. Programer Vincent Riemer preslikao je svoju naklonost ka ovom uređaju u sajt iO-808 gde iz browsera možete da radite sve ono što je početkom osamdesetih godina prošlog veka bio vrhunac studijske produkcione opreme. Opcija tutorijal daje detaljan pregled svih funkcija i uči posetioca kako da koristi ovu virtuelnu „osamsto osmicu”. Nakon toga, jedini limit je mašta.

io808.com

Dragan KOSOVAC

 
Aktuelna dešavanja na tržištu distribucije medijskog sadržaja
Kreditni rejting u Kini
Onlajn učenje
WWW vodič
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera