KOMPJUTERI I FILM<>
102016<><>

Filmovi, ukratko

12. Kids Fest

Od 23. do 30. oktobra ove godine održaće se dvanaesti Kids Fest u okviru kog će najmlađa bioskopska publika u više od trideset gradova širom Srbije moći da uživa u premijerama animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta, a koji su tematski namenjeni upravo njima. Tradicionalno, sem bioskopskih projekcija tu će biti i prateći program sa radionicama, igrama i poklonima za posetioce festivala. Glavna novost za ovogodišnji Kids Fest je uvođenje takozvanog TEEN programa sa filmovima namenjenim tinejdžerima. U programu Kids Festa biće više od dvadeset filmova među kojima izdvajamo naslove kao što su „Odiseja”, „Avril i Neverovatni svet”, „Pat i Mat”, „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu” i „Trolovi”.

Max Steel

 
Mlađa publika verovatno pamti akcione figure sa kraja devedesetih i animiranu TV seriju sa početka dvehiljaditih koje su pratile avanture Maxa Steela. Ove jeseni u bioskope stiže i igrani film koji prati tinejdžera Maxa McGratha oko kog počinju da se dešavaju čudne stvari. Prvo Maks otkriva da sam poseduje nadljudske sposobnosti, a zatim stiče i specijalnog prijatelja Steela, vanzemaljskog robota koji se bori moćnih i mračnih snaga koje prete bezbednosti naše planete. Uloge u filmu tumače Ben Vinčel, Ana Viljafanje, Endi Garsija, Marija Belo i Majk Dojl. Specijalne efekte obavili su stručnjaci iz studija Gentle Giant, Hydralux, Shade VFX i Soho VFX.

Jack Reacher

Slavni Tom Kruz voli da pravi serijale. Četiri godine nakon filma „Jack Reacher” Kruz se vraća liku bivšeg vojnog policajca u filmu „Jack Reacher: Never Go Back” čiju režiju potpisuje Edvard Zvik („The Last Samurai”, „Blood Diamond”). Kao i prethodni film, i ovaj je ekranizacija knjige Lija Čajlda. Ričer se vraća u bazu svoje bivše jedinice sa katastrofalnim posledicama. Prvo saznaje da je komandant jedinice, major Suzan Tarner, uhapšena, a zatim i sam biva optužen za dva zločina koja su se desila pre šesnaest godina, dok je Ričer još uvek bio član vojne policije. Njih dvoje moraće da pobegnu iz pritvora i otkriju istinu iza optužbi. Uz Kruza, u filmu glume Kobi Smolders, Patrik Hojsinger, Robert Kneper i Aldis Hodž. Specijalne efekte za film radile su kuće Lola Visual Effects i Flash Film Works.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Apple iOS 10

 PRIMENA
Svemirska sonda Juno

 NA LICU MESTA
IFA 2016, Berlin
LG prezentacija
BalCCon2k16
Schneider Electric i Orion Telekom prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Storks
Inferno
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (1)

 VREMENSKA MAŠINA
GPS, Cyrix i 20 godina

 PRST NA ČELO
Kralj je mrtav! Živeo...
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera