TEST RUN<>
102016<><>

Vintager 2

Romantičar u slici

Da li imate aplikaciju sa gomilom filtera na telefonu ili fotoaparatu, ali vas nervira što ne možete ni original ni krajnji proizvod lepo da vidite na velikom ekranu i obratite pažnju na svaki detalj pre nego što je postavite na, recimo, Facebook? Ako je odgovor da to pitanje potvrdan, Vintager je pravo rešenje za vas. Nije neophodno da ste upoznati sa bilo kojim drugim programom za obradu fotografija, jer je ovaj program namenjen upravo korisnicima koji žele da svojoj slici samo dodaju romantičan efekat stare slike.

U odnosu na prethodnu verziju kojoj smo posvetili dužnu pažnju u januaru prošle godine, ovaj (uglavnom) besplatan program je u novoj verziji dobio nekoliko novih funkcija. Pre svega ispravljen je ozbiljan propust iz prošlog izdanja u kome nije bilo Undo i Redo opcija. Sada su one prisutne tako da se možete vrlo lako odlučivati koje poteze želite da zadržite, a koje ne. Vintager sada ima 30 raspoloživih filtera, a tu su i različiti ramovi kao i blur i bokeh efekat. Kada to sve iskombinujemo dobijamo stvarno velik broj mogućih kombinacija koje možemo dodati originalnoj slici. Ako želite brzo rešenje, tvorci ovog programa su pripremili opciju Shuffle koja umesto vas iskombinuje jedan filter i ram. Vaše je da klikćete po Shuffle dugmetu dok vam se ne svidi kombinacija koju je program odabrao i dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Opcija pravljenja kolaža je sjajna za one koji vole da dele slike na društvenim mrežama. Možete prvo obraditi dve, tri pa i do šest fotografija (a i ne morate – možete ih koristiti bez filtera), a potom ih naneti na odabran kolaž raspored. Ponuđenih kolaž varijacija ima čak 30, što je, bar po našem mišljenju i više nego dovoljno.

Krajnji rezultat je svakako „postarena” i ukrašena slika, do koje ste došli bez po muke za svega nekoliko minuta. Kada završite sa editovanjem fotografije, imate dve opcije, jedna je da samo sačuvate svoj projekat, kopija se po defaultu čuva u istom folderu gde je i original, a možete se i odlučiti da sačuvate svoju kreaciju i odmah je pošaljete na Facebook ili Flickr.

Odličan utisak koji daje ovaj program kvari nekoliko detalja. Maksimalna veličina slike je 2048 piksela, tačnije, to je maksimalna veličina ako niste spremni da platite za više. Kompanija Exeone, koja je tvorac Vintagera, predstavlja ovaj program kao besplatan, što on u svojoj osnovnoj verziji i jeste. Međutim ukoliko želite bilo koju malo napredniju funkciju morate da „donirate” koji dolar. Tako pomenuti maksimum prestaje da bude gornji limit kada platite od pet do 30 dolara. Još jedna stvar koja nam je zasmetala još u prethodnoj verziji, a ostala je prisutna i u novoj, jeste mali radni prozor. Vintager ne možete razvući preko čitavog ekrana i tako povećati preview slike koju trenutno obrađujete već je jedini način da zaista vidite šta ste uradili da otvorite gotovu fotografiju iz foldera u kome se nalazi nekim od klasičnih programa za pregled slika.

Iako ima mana, Vintager je sjajan program za „sređivanje slike na brzinu”. S jedne strane vam daje priliku da sami birate kako tačno i do detalja želite da izmenite i ulepšate svoju fotografiju, a sa druge vam daje opciju i da samo jednim klikom on za vas odradi sav posao i iskombinuje filter i ram. Taj izbor ga čini dovoljno dobrim da ga vredi isprobati i poigrati se sa omiljenim fotografijama. Ukoliko vam se dopadne krajnji rezultat – odmah šerujte na Facebook.

Gordana RADOVIĆ

 
Zorin OS 9
VeraCrypt 1.18a
Calibre 2.66
Genymotion 2.8.0
Blender 2.77a
Total Image Converter 7.1
Free Studio 6.6
HeavyLoad 3.4
Eraser 6.2
Avidemux 2.6.13
Vintager 2
Šta mislite o ovom tekstu?
O&O ShutUp10 1.4
FolderSizes 8.3
Emmet Re:view 2.1.2
SlickRun 4.3
Echo 1.3.7
Lyrics Here 3.12.5
Imagenomic Portraiture 2.3.4
Weather Clock 4.5
Yawd 3.0.1
Topaz ReMask 5

Tip:
grafička obrada
Potrebno:
Windows
Veličina:
89,6 MB, 144 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .exeone .com /vintager
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera