TEST PLAY<>
032017<><>

Splasher

Pre svega važno upozorenje: ovo nije igra za osobe sa tankim živcima! Imam debele živce, izbildovane fakultetom, dnevnom politikom, brakom i decom, ali... Broj trenutaka kada sam poželela da bacim televizor kroz prozor, ili da palicu tresnem o pod, ili da palicom gađam TV, upravo je proporcionalan broju puta koliko sam se samoubila ili su me roknuli u Splasheru. Jedinstvena moć samokontrole, razvijena u navedenim uslovima, spasila je mog muža od muke da traži da radi po smenama, jer mu je žena, jelte, bacila TV kroz prozor i treba joj novi, a od prve smene nema mnogo vajde.

Splasher je na momente frustrirajuće težak, ali je ipak zabavan i fenomenalno igriv platformer.

Splasher je zabavna igra. Teška, ali zabavna. Pošto za udobno igranje razvojni studio Splashteam preporučuje gamepad (moguće je igranje i na tastaturi), izvukla sam iz fioke i otresla prašinu sa mog starog dobrog F710. Da gejmpedovi mogu da razmišljaju i osećaju, ovaj moj bi se previjao u bolovima i intenzivno me psovao. Da sam pored sebe imala korpu punu gejmpedova, ispraznila bih je.

Samim imenom Pljuskavac nagoveštava o čemu se radi, a to je mnogo vode, malo lepka i malo gume. Lepak vam pomaže da se krećete po zidovima i plafonima, guma vam pomaže da od njih odskačete. Vaš zadatak je da u svakom nivou spasite radnike koje je zarobio zli „Docteur”, ludi naučnik/šef firme „Inkorp”. Bežeći od vas, iako ste vi malac sa pištoljem na vodu, doktor je razbacao šarene podanike i (naravno) cirkularne testere. Protivnici su teško opisivi (kao, na primer, mozak sa okom) i ne naročito opasni mutanti. Manje protivnike eliminišete prskanjem vodom, a veće, takozvane tenkove, navodite u opasne prepreke, kao što su bazen sa kiselinom, ili na testere. Glavna fora igre su akrobatski, dugački i precizni skokovi koje često morate da izvedete u deliću sekunde. Oni su i glavni izvor frustracija.

Kada spasite radnika, on poleti raketom, a vi dobijete slovo. Na kraju svakog nivoa, ako oslobodite sve radnike, dobijete reč „SPLASHER”. Na leđima nosite kanister i po fabrici sakupljate vodu, koju na kraju svakog nivoa ispraznite u vodomer. Kao nagradu, dobijate uzvičnik! U svakom nivou nalazite portale sa mini-igrama.

Grafika u igri je vesela. Jake su boje i odlično dizajnirani akteri. Plava voda, crveni lepak, žuta guma, zelena kiselina, praznik su za oči. Muzika je elektronska i fenomenalno doprinosi atmosferi.

Prečeste pogibije izuzetno nerviraju na početku, ali kada uđete u štos i naučite da precizno skačete i pucate iz pištolja, igra postaje zadovoljstvo. Kada „masterujete” kontrole, možete da uključite i „speedrun” mod, u kom upoređujete svoju veštinu sa drugim igračima Pljuskavca širom sveta. Splasher je na momente frustrirajuće težak, ali zbog dobro raspoređenih čekpointa, fenomenalno igriv platformer.

Lidija ĐUŠIĆ RADENKOVIĆ

 
Torment: Tides of Numenera
For Honor
Hitman: The Complete First Season
Sniper Elite 4
Nioh
Kingdom Hearts HD II.8: Final Chapter Prologue
Diluvion
Realpolitiks
Phoning Home
Tales of Berseria
Sovereignty: Crown of Kings
Hellenica
Milkmaid of the Milky Way
Splasher
Šta mislite o ovom tekstu?
Youtubers Life

Platforma:
PC, MAC OS X, SteamOS & Linux
Potrebno:
AMD Athlon IIX2 250 ekvivalent ili bolje, 4 GB RAM, ATI Radeon HD 5700 ekvivalent ili bolje, DirectX 9.0c
Veličina:
1300 MB
Adresa:
www .splasher -game .com
PEGI:
nema

91
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera