TEST OF TIME<>
032017<><>

Out Zone

Izgleda da ovog puta glavešine zemaljskih odbrambenih snaga nisu čekale da vanzemaljci okupiraju rodnu nam grudu, nego su poslali dvojicu komandosa na njihovu matičnu planetu, kako bi se razračunali sa njima. Upravo to je i jedini zaplet Out Zonea (1990), vertikalno-skrolujuće run&gun igre, koju je potpisala japanska softverska kuća Toaplan.

Igru najlakše opisujemo kao mešavinu tehničkih karakteristika Battle Squadrona i upravljanja Commandoa. Krećete se u osam smerova, a na raspolaganju su vam i bombe koje čiste sa ekrana sve što se mrda. Neprijatelji su nekakvi alijenski gmazovi, ali i njihova borbena mehanizacija i turreti u kojima ne oskudevaju. Čeka vas sedam relativno kratkih (ne i lakih) oblasti, u kojima morate da dokažete svoje pucačke sposobnosti, ali i da na kraju svake, eliminišete nimalo naive bosseve.

Početno oružje je laser, koji može da se nadograđuje sakupljanjem energetskih pilulica. Isto tako, oružje možete da montirate na zaštitno odelo kada se transformiše u moćni „tropuc”, koji vam otežava kretanje (idete u četiri, umesto u osam smerova). Morate da vodite računa i o obnovi energije koja se koristi za napajanje oružja, ali i za održavanje u životu. U borbu ne morate da krenete sami, pošto je podržan kooperativni režim igranja za dva igrača, i to je veliki plus. Tehničke karakteristike su sasvim pristojne, ako izuzmemo da su pozadinske numere dobile prednost u odnosu na zvučne efekte. Zbog toga, haos koji izazivate na bojnom polju nekako je mlitaviji i beznačajniji.

Vladimir PISODOROV

 
Out Zone
Šta mislite o ovom tekstu?
Bill’s Tomato Game
Omega Fighter
Chip’s Challenge
Night Striker
Fightin’ Spirit

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /57142
Veličina:
1,1 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera