TEST DRIVE<>
032017<><>

Logitech M220 Silent, M330 Silent Plus, M720 Triathlon i M171

Nečujni klik, plus pokreti

Predstavljamo nekoliko Logitech miševa koji nisu namenjeni igračkoj populaciji, već su u pitanju obični, bežični miševi, za svakodnevni rad na stonom ili prenosnom računaru. Nisu u pitanju neverovatno sveži modeli, ali su aktuelni i dostupni u domaćim prodavnicama. Posebno nas je zanimalo kako se ponašaju dva modela iz nove, tzv. Silent serije. Ideja ovih modela je da nemaju čujan klik, što će znati da cene oni koji cene mir svojih ukućana ili kolega na sastanku ili u biblioteci.

 
M220 Silent je simetrični miš kompaktnih dimenzija, sa osnovna tri tastera. Ono što ga čini tihim su specijalni prekidači koji se nalaze ispod tastera. U prvom vreme će vam biti čudno što „klika” nema, mada je osećaj pod prstom nepromenjen, tako da ste i bez zvuka sasvim sigurni da je taster pritisnut. Da budemo precizni, nije da „klika” baš potpuno nema, ali jeste vrlo, vrlo tih. Na žalost, ovu dobru ideju kvari skokoviti skrol točkić koji se čuje i „čangrlja” kao i svaki drugi.

M330 Silent Plus je nešto većih dimenzija, namenjen je desnorukim korisnicima i ima udobno gumeno odmorište za koren vašeg palca. Tasteri su jednako tihi, ali ovde je i skrol točkić praktično nečujan. Pored crne, ovaj model postoji i u sivoj boji sa žutim detaljima(!?).

 
M720 Triathlon nosi sufiks u imenu koji sugeriše da može da se naizmenično povezuje sa tri uređaja, kombinovanjem Bluetooth i obične bežične veze, tako da možete da koristite jedan miš za sve svoje računare i računarčiće. Spoljašnjost mu nije gumirana, ali je od ravne mat plastike, a dobar nesimetrični oblik čini da (desnorukima) lepo leži u šaci. Točkić nema definisane sitne korake, već se slobodno okreće. Od čak osam tastera, dva se koriste naginjanjem skrol točkića levo i desno (za, recimo, funkcije back i forward). Funkcije svih tastera mogu se promeniti po želji, osim tasteru kojim se bira sa kojim računarom je miš trenutno uparen. Posebna poslastica je skriveni taster koji se aktivira uvijanjem donje ivice levog boka miša. Po defaultu, ovaj taster služi za gesture funkcije, odnosno držanje ovog tastera i pokretanje miša daje još nekoliko funkcija po izboru. Nismo uspeli da razumemo zašto je ovaj crni miš beo sa donje strane.

Za M720, i sve novije i bolje modele Logitechovih upravljačkih periferija, toplo preporučujemo korišćenje programa Logitech Options koji omogućava detaljna podešavanja funkcija svih tastera, pa i dodatne opcije kao što su gestures kao kombinacija klika i pokreta mišem.

M171 je jednostavan bežični miš, nije silent, i to je jedan od onih miševa koje će rado koristiti pripadnice lepšeg pola (postoji i u plavoj i crvenoj boji). Ima lep oblik i kvalitet i teksturu materijala, a nema nikakve posebne funkcije, sem pomenutih gesture funkcija pritiskom na srednji taster, pod točkićem.

Tihomir STANČEVIĆ

 
MSI Z270 Gaming M7, Asus Maximus IX Hero, Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 i 5
Asus Zenbook 3 (UX390UA)
Logitech M220 Silent, M330 Silent Plus, M720 Triathlon i M171
Šta mislite o ovom tekstu?
Nikon D500
Canon PowerShot SX720 HS
TrueCam A4, A5s i A7s
Canon Pixma iP7250
Plantronics Blackwire C720-M
HP Envy 27s
Microlab B-70
Tenda AC6
Vip Mobile 4G LTE Kućni net (ZTE MF283+)
TP-Link Archer C50

Logitech M220 Silent i M330 Silent Plus
Osnovno:
optički senzor 1000 tpi, 3 tastera + skrol
Ostalo:
bežična veza 2,4 GHz, unifying receiver, AA baterija

Logitech M720 Triathlon
Senzor:
optički 1000 tpi, 8 tastera + skrol
Ostalo:
bežična veza + Bluetooth, unifying receiver, AA baterija

Logitech M171
Osnovno:
optički senzor (nepoznate rezolucije), 3 tastera + skrol
Ostalo:
bežična veza 2,4 GHz, unifying receiver, AA baterija
Proizvođač:
Logitech
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera