TEST DRIVE<>
032017<><>

HP Envy 27s

UHD elegancija

Već na prvi pogled ovaj monitor osvaja elegancijom i prefinjenošću. Elegantno postolje sa metalnom nogicom (koja, doduše, ne odaje utisak velike čvrstine), nosi IPS panel dijagonale 27 inča koji je smešten u mat crno kućište sa veoma tankim ivicama oko leve, desne i gornje strane ekrana. Envy 27s je trenutno jedini HP-ov monitor sa UHD (4K) rezolucijom i najsavremenijim IPS panelom, ali i definitivno jedan od najboljih monitora na tržištu uopšte. U domaćim prodavnicama košta nešto više od 500 evra.

Na poleđini dominira veliki metalizirani HP logo, priključci su uredno smešteni na pozadini, malo udaljeni od sredine da postolje ne bi smetalo kablovima. Tasteri za uključivanje i upravljanje funkcijama monitora takođe se nalaze na pozadini, u desnom donjem ćošku. Pretpostavljamo da je ideja dizajnera bila da se tasteri sklone sa idealno čiste prednje donje ivice, što podrazumeva da ih napipavate napamet. Međutim, to nije nikakva mana, jer su sva podešavanja dostupna i iz odgovarajuće aplikacije na računaru, a i panel je tako kvalitetan da je prikaz slike u startu dobar, tako da nikakva sitna podešavanja nisu potrebna, i eventualno ćete samo birati jedno od predefinisanih podešavanja (Standard, Multimedia, Movie itd.)

Jedan od priključaka na monitoru je i USB tip C, sposoban da isporuči 60 W snage za punjenje nekog od najsavremenijih notebooka u blizini. Pored DisplayPorta, tu su dva HDMI-a, od kojih je samo jedan po HDMI 2.0 standardu koji može da „progura” UHD rezoluciju, dok je drugi, stariji HDMI tu da sliku maksimalne rezolucije 1440p prikaže sa nekog alternativnog izvora.

Kada smo napokon priključili monitor, shvatili smo da uskoro nećemo imati šta da kažemo o najnovijim i najboljim monitorima. Naime, sve one naše testove ravnomerne osvetljenosti, opsega boja, prelivanje nijansi i sve ostalo što možemo da primetimo, najnoviji IPS paneli prolaze bez greške. Sve to mogli smo da uočimo i kod ovog modela.

Izgleda da samo ostaje da sačekamo nešto sledeće, kao što je HDR opseg boja, ili OLED tehnologija koja uskoro stiže i na monitore. Do tada, ovo je monitor koji će zadovoljiti svaku potrebu, od profesija gde je zaista potrebna velika rezolucija, do povremenog igranja, mada, kao što znamo, IPS paneli ne zadovoljavaju profesionalne igrače sa brzinom odziva tačaka, ali će u slučaju ovog modela pomalo pomoći i ugrađena Freesync tehnologija.

Tihomir STANČEVIĆ

 
MSI Z270 Gaming M7, Asus Maximus IX Hero, Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 i 5
Asus Zenbook 3 (UX390UA)
Logitech M220 Silent, M330 Silent Plus, M720 Triathlon i M171
Nikon D500
Canon PowerShot SX720 HS
TrueCam A4, A5s i A7s
Canon Pixma iP7250
Plantronics Blackwire C720-M
HP Envy 27s
Šta mislite o ovom tekstu?
Microlab B-70
Tenda AC6
Vip Mobile 4G LTE Kućni net (ZTE MF283+)
TP-Link Archer C50

Osnovno:
27 inča, 3840 × 2160 px, IPS, 10-bit, 99% RGB, LED, anti-glare
Priključci:
HDMI 1.4, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, USB tip C
Ostalo:
osvetljaj 350 cd/m2, kontrast 1.300:1 (dinamički 10.000.000:1), vreme odziva 5,4 ms gtg, uglovi vidljivosti 178°/178°, AMD FreeSync
Proizvođač:
HP
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera