TEST DRIVE<>
032017<><>

Microlab B-70

Ravno, ali dobro

Komplet koji je pred nama je jedan od novijih modela Microlaba kojeg cenimo kao proizvođača solidnih zvučnika koji se nude po prihvatljivim cenama. Čini se da je tako i sa ovim modelom, pa da vidimo šta se dobija za oko 4.500 dinara koliko ovi zvučnici koštaju u beogradskim prodavnicama.

B-70 zvučnici su, dakle, tzv. 2.0 sistem, tj. u obliku dva zasebna dvosistemska zvučnika. Kutije su manje nego što izgledaju na slici, a izrađene su od crnog medijapana. Prednja maska je plastična i samo je veći drajver zaštićen mrežicom. Na boku desnog zvučnika su potencimetri za kontrolu jačine zvuka i podešavanje niskih i visokih tonova. Na poleđini je prekidač napajanja, audio ulaz i izlaz ka drugom zvučniku.

Ukupna muzička snaga je 20 vati, što je sasvim dovoljno za jednu sobu. Pošto zvučnici imaju samo jedan audio ulaz, prebacivanje sa jednog na drugi izvor zvuka (sa kompjutera na mobilni, na primer) neće biti tako jednostavno, tako da će ovi zvučnici, u praksi, najverovatnije zauzeti svoje mesto sa leve i desne strane nekog monitora, mada vas ništa ne sprečava da ih koristite kao kućni „pojačavač” muzike sa mobilnog uređaja.

Kada se uzme u obzir ne baš tako velika zapremina ovih zvučnika (manje od pet litara), zvuk je iznenađujuće dobar. Naravno, ne radi se o vrhunskoj definiciji zvuka, ali čujni su tonovi u sasvim širokom spektru koji odgovara specifikaciji. Takođe, čini nam se da zvučnici ništa ne „ulepšavaju” zvuk, čime nas varaju mnogi proizvođači, već ga puštaju „ravno”, „jedan na jedan”, što zaključujemo po tome da se zvučna slika može učiniti dosta atraktivnijom blagim podešavanjem na samom zvučniku ili softverskim ekvilajzerom u plejeru.

Tihomir STANČEVIĆ

 
MSI Z270 Gaming M7, Asus Maximus IX Hero, Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 i 5
Asus Zenbook 3 (UX390UA)
Logitech M220 Silent, M330 Silent Plus, M720 Triathlon i M171
Nikon D500
Canon PowerShot SX720 HS
TrueCam A4, A5s i A7s
Canon Pixma iP7250
Plantronics Blackwire C720-M
HP Envy 27s
Microlab B-70
Šta mislite o ovom tekstu?
Tenda AC6
Vip Mobile 4G LTE Kućni net (ZTE MF283+)
TP-Link Archer C50

Osnovno:
2.0 sistem, 2 × 20 (15+5) W
Ostalo:
frekvencijski opseg 40-20.000 Hz, audio ulaz 3,5 mm, dimenzije 135 × 185 × 229 mm, masa po 1,8 kg
Proizvođač:
Microlab
Kontakt:
Gembird
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera