TEST RUN<>
032017<><>

UCheck 0.9.3

Još uvek u pelenama

Iza projekta UCheck stoji softverska grupa Adlice Software, između ostalog poznata po programu RogueKiller. Ovog puta ne jurimo maliciozan sadržaj, jer se radi o alatki koja je namenjena updateovanju instaliranih aplikacija pod Windowsom. Odlikuje je sveden upravljački interfejs i mogućnost rada bez prethodne instalacije. U ovom momentu, UCheck se još uvek nalazi u beta fazi razvoja i besplatan je, ali poseduje nekoliko „razvezanih krajeva”.

Nakon pokretanja, potrebno je kliknuti na taster Start, kako bi program obavio pretragu sistema i ukazao (eventualno) na programe koje valja osvežiti. Nažalost, UCheck ne podržava tihi režim rada, što znači da se updateovanje aplikacija ne može obaviti u pozadini i bez angažovanja korisnika. Za programe koji budu označeni kao zastareli, nude se dve opcije. Moguće je obaviti preuzimanje najsvežije instalacione datoteke (Download), odnosno pokrenuti njihovu instalaciju (Install). U prvom slučaju nije potrebno otvaranje veb-stranice konkretnog programa i preuzimanje se obavlja pod skutima UChecka. Instalacija je već druga priča, jer ćete morati da je obavite ručno, a jedini plus je što instalacionu datoteku nećete morati da jurite po hard-disku. Da stvar bude još komplikovanija, autori za mnoge aplikacije nisu obezbedili čak ni ovakav postupak osvežavanja. Umesto toga, nudi se link ka oficijelnoj stranici programa, a onda vas očekuje akcija na koju ste već navikli. Treba reći da u ovom momentu UCheck podržava svega 40-ak programa. Nadamo se da će se podrška proširiti pre nego što verzija 1.0 ugleda svetlost dana. Program nudi i uvid u instalirane aplikacije, a u sekciji koja je namenjena tome daje nešto više informacija nego sistemsko rešenje ugrađeno u Prozore. Iz tabele se jasno vidi naziv programa, verzija, proizvođač, putanja do fizičke lokacije na hard-disku, količina okupiranog prostora, ali i to da li je u pitanju 32-bitna ili 64-bitna verzija programa. Spisak može da se filtrira tako da ne prikazuje Microsoftove aplikacije, odnosno da pokaže samo one koje UCheck podržava i može da updateuje.

Stvar koja nam se jako svidela je sekcija Available, koja prikazuje sve programe koje UCheck podržava. To ne bi bilo ništa čudno, ni moćno, da nije podatka da se odavde, uz samo nekoliko klikova mišem može preuzeti buljuk programa, bez posećivanja matičnih veb-stranica. Nažalost, nije moguće klasično batch preuzimanje i tiha instalacija, već se akcija obavlja po ranije opisanom principu – Download/Install. Ipak, štedi se mnogo vremena i može da se pokaže i te kako korisnom prilikom reinstalacije sistema, na primer. Tim pre što je UCheck portabilan i sam ne zahteva instalaciju, kako bi se pustio u rad.

Trenutno stanje je takvo da UCheck ne možemo da preporučimo. Program ima nekoliko nedostataka i svi su terminalne prirode. Pored toga što podržava aplikacije koje se retko koriste, najveći nedostatak je to što updateovanje nije moguće vršiti u pozadini i bez učešća korisnika. Takođe, u sekciji sa podešavanjima nailazimo na pustoš, a voleli bismo da su autori barem predvideli mogućnost automatskog updatea (ili downloada) u određenim vremenskim periodima. S druge strane, uz UCheck ne moramo otvarati silne veb-stranice, kako bi obavili preuzimanje instalacionih datoteka. Isto tako, pokretanje instalacija obavlja se iz samog programa. Konačno, plus je i mogućnost brzog instaliranja aplikacija koje se nalaze na listi podržanih, što će štedeti vreme serviserima.

Vladimir PISODOROV

 
Paint.Net 4.0.13
EaseUS Partition Recovery 8.5
Blio 3.4
Scribus 1.5.2
AOMEI Partition Assistant 6.1
Sweet Home 3D 5.4
VSO Downloader 5.0
USB Raptor 0.8.6.1
Steganos Tuning PRO 2.5
Cover Commander 4.0
UCheck 0.9.3
Šta mislite o ovom tekstu?
CyberLink MediaEspresso 7.5
Songr 2.1
OooPlayer 2.1.2
PhotoPad Photo Editor 3.0
MultiBootUSB 8.5.0
LosslessCut 1.5.0
Dark Reader 3.4.3
Bing Wallpaper
LightBulb 1.6.2
Imagus 0.9.8
Open With Photoshop
Lock Screen Reflection 1.4
Temps 0.7.0
TL;DR 1.1

Tip:
apdejtovanje programa
Potrebno:
Windows
Veličina:
25,4 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .adlice .com /download /ucheck
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera