PHONE ZONE<>
042017<><>

Blue Mail – Email Mailbox

U moru aplikacija koje bi trebale da odmene fabričko rešenje za razmenu email poruka, nije se lako snaći. Ima ih bukvalno na desetine, barem koliko i raznih audio/video-plejera ili, recimo, fajl-menadžera. Iz tog mora izdvaja se Blue Mail, relativno mlad projekat koji zbog svoje konfigurabilnosti i svestranosti neprestano privlači pažnju korisnika.

Prvo što treba da znate jeste da je ova aplikacija sposobna za simultano baratanje neograničenim brojem email naloga. Normalno, svi oni ne moraju da budu deo istog servisa i između njih se veoma lako i brzo prebacujete. Pri tome, svaki od aktivnih naloga označava se drugom bojom (sami je birate), a to se prenosi i na elemente upravljačkog intefejsa, tako da već na prvi pogled znate sa kojim nalogom radite. Sledeća lepa stvar je što postoji takozvani Unified režim rada koji podrazumeva da se sve poruke „trpaju” u jedan, objedinjeni nalog i praktično postaju dostupne sa jednog ekrana. Manipulacija takvim porukama je još lakša, jer ne morate da se logujete sa jednog na drugi nalog, već sve operacije obavljate „u letu”. Kao da se radi o jednom nalogu.

Svideo nam se i način sortiranja poruka koje su predstavljene naročitim ikonicama, na primer, logoima kompanija. Čak se i attachmenti posebno označavaju, pa aplikacija pravi razliku između slika, kompresovanih arhiva, tekstova... Svaki od aktivnih email naloga može da koristi drugačije potpise koji se automatski dodaju na kraj svake poruke, ali i da vas „predstave” primaocu na način na koji želite.

Za aplikaciju sa toliko mogućnosti, Blue Mail se izuzetno lako koristi i obuzdava. Opcije mogu da se tweakuju na globalnom ili na nivou svakog pojedinačnog servisa. Na raspolaganju su „pametne” push notifikacije, definisanje perioda u danu kada ne želite da dobijate obaveštenja o prispelim porukama, a tu je i dodeljivanje različitih zvučnih efekata svakom od definisanih naloga. Sledi mogućnost editovanja poruka koje ćete slati kao brze odgovore, potom dodeljivanje funkcija različitim pokretima prstiju po ekranu, pa čak možete da odredite do koje veličine će se obaviti automatsko preuzimanje attachmenta. Inače, važno je napomenuti da Blue Mail podržava sedam najvećih email servisa, među kojima su Gmail, Yahoo!, Hotmail, Aol i slični, ali na meniju je i ručno upisivanje parametara za praktično bilo koji sistem razmene elektronske pošte koji postoji.

Blue Mail je potpuno besplatan program, koji korisnika ne davi reklamnim i malicioznim sadržajem. U pitanju je retka zverka među ostvarenjima iz klase koja dolazi kao melem na ljutu ranu u ovim turbulentnim informatičkim vremenima. Blue Mail će vam uštedeti mnogo vremena i organizovati manipulaciju elektronskim porukama efikasno, kao retko koje slično ostvarenje. Jedina mana je što ćete za tako nešto morati da odvojite gotovo 200 megabajta slobodnog skladišnog prostora.

Vladimir PISODOROV

 
HTC U Ultra
Coolpad Cool S1
Huawei P10
HP Elite x3
Blue Mail – Email Mailbox
Šta mislite o ovom tekstu?
Speedr
ooniprobe
SystemPanel 2
Beatwave
Amazon Chime
Microsoft GigJam
Water Drink Reminder
Racelink – Virtual Racing
Peppa Pig: Paintbox
Podcast Go

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
166 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
bluemail .me
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera