TEST PLAY<>
052017<><>

Dark Souls III: The Ringed City

Poslednji DLC za poslednju Dark Souls igru... Zvuči kao kraj jedne ere, ali duh hard-core akcionih RPG-a pušten je iz boce, tako da ne sumnjamo da će neko pismen nastaviti tamo gde su stali Hidetaka Mijazaki i From Software.

Poslednji DLC za poslednju Dark Souls igru... zvuči kao kraj jedne ere.

Titularni Prstenasti grad predstavlja zonu na kraju vremena, to jest na kraju ere vatre, u kojoj sadašnjost i prošlost konvergiraju i zgušnjavaju se u jednu tačku, finalni singularitet nakon kojeg sve prestaje. Arhitektonski, to zgušnjavanje predstavljeno je na majstorski način, nabijenim ruševinama drevnih gradova čije se kule prepliću, seku jedna drugu i egzistiraju u nepodnošljivoj, prenapregnutoj tenziji. The Ringed City je, bez sumnje, zona s najlepšim eksterijerima u Dark Soulsu III i prilično je fitting da sve bude zaokruženo na vizuelno ovako impresivan način.

U Ringed City ulazite na dva načina: paljenjem teleportacione lomače nakon poslednjeg bossa u osnovnoj igri ili, ako ste igrali Ashes of Ariandel, aktivacijom istog bonfirea u sobi u kojoj ste se tukli sa sestrom Fridom. Materijalizovaćete se u urušenom predgrađu prepunom plazećih kreatura, debelih vitezova sa crnom rupom umesto glave i undead anđela koji vas polivaju zracima s nebesa. U vreme prvog Dark Soulsa igrači su kukali da je Artorias of the Abyss DLC bio pretežak za obične smrtnike, ali u odnosu na ovaj horor, ono je bilo smešno. Izazovi su nekad „organski” i dobri, a nekad naprosto jeftini: primer za prve je boss koji summonuje druge igrače, članove jednog novog covenanta (no spolers!) u svoju odbranu, čime fajt od PVE okršaja s bossom postaje PVP klanica. Tipičan primer izazova druge vrste jeste centralno stepenište koje iz grada vodi u močvaru, gde vas čeka šest debelih vitezova od kojih svaki ima potencijal da vas ubije jednim dobrim udarcem. No, „poslednji DLC za poslednju Dark Souls igru” jeste mantra na osnovu koje treba sagledati sve što nam je ovde ponuđeno.

Ako ste mislili da će ovo biti ekspanzija koja će da ponudi odgovore na dubinske nedoumice koje su deo Dark Souls genotipa, biće da niste shvatili poentu cele stvari. The Ringed City je kriptičan i sklopljen na način koji ostavlja lufta igraču da na svoj način interpretira sve što je video i iskusio. Na internetu, pre svega na Youtubeu, postoji izuzetno snažna zajednica Dark Souls entuzijasta koja nudi ubedljiva tumačenja predanja i junaka igre, pa, ko voli, može da skoči u tu rupu bez dna.

Završili ste TRC, ali i dalje ste gladni neopraštajućeg melee makljanja, ali niste raspoloženi za još jedan game+. Strpite se do sredine maja kad dolazi The Surge, prva SF igra koja klonira borbene sisteme Dark Soulsa. Ako ništa drugo, biće zanimljivo.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Thimbleweed Park
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series, Episode 1 – Tangled Up in Blue
Outlast 2
Full Throttle Remastered
Planescape: Torment – Enhanced Edition
The Signal From Tölva
Battle Brothers
Shock Tactics
Afghanistan ’11
The Sexy Brutale
Bayonetta
Snake Pass
Stellaris: Utopia + Leviathans Story Pack
The Great Whale Road
Yooka-Laylee
Vikings: Wolves of Midgard
LEGO City Undercover
The Franz Kafka Videogame
FlatOut 4: Total Insanity
Paradigm
DESYNC
Dark Souls III: The Ringed City
Šta mislite o ovom tekstu?
Beat Cop

Platforma:
PC, Xbox One, PlayStation 4
Potrebno:
Intel Core i3-2100 ili AMD FX-6300, 4 GB RAM, GeForce GTX 750 Ti ili Radeon HD 7950
Poželjno:
Intel Core i7-3770 ili AMD FX-8350, 8 GB RAM, GeForce GTX 970 ili Radeon R9 serija
Veličina:
20 GB
Adresa:
www .darksouls3 .com

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera