TEST JOY<>
052017<><>

LC-Power LC-KEY-MECH-1

Prvo pa Mecha

Kompanija LC-Power je, između ostalog, poznata i po tome što većina njihovih proizvoda u nazivu nema nekog ubicu, izviđača, kometu ili šta već, nego se uglavnom radi o prostoj nomenklaturi iz koje lako može da se zaključi o kom tipu proizvoda se radi. Tako znamo da je ovo „LC-tastatura-mehanička-model_prvi”, koju ćemo u ostatku teksta od milošte nazivati skraćeno Mech-1.

Nemci su se, dakle, uključili u tržište igračkih tastatura sa modelom koji „na papiru” ima sve što se traži od moderne igračke tipkovnice. Konstrukcija je čvrsta i jednostavna, debeo aluminijumski lim na gornjoj strani ima „peskirani” mat finiš, kao i neizostavne Cherry MX prekidače. Kako LC-Power već neko vreme pretenduje da se umeša u Tier 1 grupu proizvođača, ne čudi upotreba originalnih Cherry MX prekidača, za razliku od Redragona koji je u svoje modele ugradio nepoznate kopije ovih prekidača. Ne radi se obavezno o razlici u kvalitetu, već u prepoznatljivom „imenu” koje taj kvalitet mora da garantuje.

Za Mech-1 su upotrebljeni Red prekidači, koji spadaju u poželjnije za igračke tastature jer su linearni, ali imaju jasan hod i ne preterano glasan klik. U stvari, klasičnog „klika” nema, ali se tastatura i dalje čuje. Ovi prekidači spadaju u brže koje smo probali. Finiš na kapicama tastera i štampa na njima takođe su iznad proseka. Tastatura je nešto lakša od većine mehaničkih modela, što opet ne predstavlja manjak kvaliteta, ali vredi pomenuti. Dugačak i debeo kabl sa druge strane uvek pozitivno utiče na poziciju rada za računarom i dugovečnost tastature.

Mech-1 očigledno prati mantru „više je manje”, pa i ovaj model nema softver i dodatne opcije, već se multimedijalne kontrole, osvetljenje i zaključavanje „Win” tastera, pozivaju držanjem „Fn” tastera i pritiskom na obeležene tastere. Pozadinsko osvetljenje je crvene boje, tako da treba obratiti pažnju na to da li se uklapa sa ostalim periferijama i eventualnim osvetljenjem računara. Opcije osvetljenja se svode na celu tastaturu (sa ili bez pulsiranja), tastaturu bez numeričkog dela, ili samo „WASD” i strelice za kretanje. Naravno, moguće je i isključivanje osvetljenja.

Osećaj pri korišćenju sasvim je zadovoljavajuć. Prekidači doduše reaguju veoma brzo i bez klika, pa je navikavanje potrebno, ali ovo je nešto na šta moraju da se naviknu svi korisnici modela sa Cherry MX Red prekidačima i što se, zbog brzine reakcije, u stvari i traži. Posledica prilagođavanja potrebama igrača je i nešto teže kucanje zbog ispisivanja bukvalno svakog znaka na koji ste samo prislonili prste ili šaku. Tastatura podržava Anti Ghosting i N-Key-Rollover na svim tasterima, tako da možete bukvalno da legnete na nju i da se divite papazjaniji na ekranu.

LC-Power se sa modelom Mech-1 nameračio da odlomi deo kolača velikima. Sa cenom od oko 11.000 dinara, međutim, nije dovoljno jeftiniji, a nekolicina „poznatih” proizvođača ima gotovo istu cenu. Nije da je LC-Power lošiji ili manje kvalitetan, jer u osnovi nudi sličan proizvod, ali nema težinu koja će da povuče dobar deo potencijalnih korisnika da kupi baš njihov proizvod. Možda T-2 bude ubedljiviji.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
Logitech G Pro
LC-Power LC-KEY-MECH-1
Šta mislite o ovom tekstu?

 JA, IGRAČ
Kraj detinjstva

Broj tastera:
105
Ostalo:
pozadinsko osvetljenje, anti-ghosting i n-key-rollower na celoj tastaturi, Cherry MX Red tasteri, USB veza
Proizvođač:
LC-Power
Kontakt:
Mid9
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera