TEST OF TIME<>
052017<><>

Diggers

Sama pomisao na kolonu čovečuljaka koji tumaraju ekranom nameće poređenje sa legendarnim leminzima, pa nije čudno što su igri Diggers (1993) mnogi odmah prikačili etiketu klona Psygnosisovih suicidalnih glodara. No, ova tvdnja je daleko od istine.

Planeta Zarg je odvajkada poznata po svom rudnom bogatstvu i kako bi sprečili preterano rudarenje, vlasti su ovu aktivnost ograničile na samo jedan mesec godišnje. Nakon izbora rase radnika (svaka ima svoje prednosti i mane) i lokacije za kopanje, krećete u potragu za skupocenim mineralima. Klikom na nekog od pet rudara dobijate meni pomoću koga izdajete komande za kretanje i kopanje u različitim pravcima. Baš kao i leminge, i kopače treba non-stop paziti, jer će u protivnom verovatno negde zaginuti. Nivoi su prepuni opasnosti poput visokih litica, podzemnih jezera, lokalne faune, te suparničkih kompanija koje jedva čekaju da vas skrate za radnika. Čak i ako nekim čudom ne nastradaju kada ih ostavite bez nadzora, kad-tad će naleteti na tvrdu stenu, prestati da rade i dokono čekati dalja naređenja.

Kada džepove napune svetlucavim mineralima, rudari se teleportuju na površinu, gde ćete unovčiti plodove njihovog rada, a dobijeni novac možete uložiti u bolju opremu za kopanje. Ipak, treba biti obazriv u vezi sa investiranjem u opremu, jer je cilj svakog nivoa sakupiti određenu količinu novca i ako se previše razbacujete parama, može se desiti da druge kompanije stignu do tražene sume pre vas.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Dragon Spirit i Dragon Saber
Diggers
Šta mislite o ovom tekstu?
Marvel Land
Traders
Formula One Grand Prix

Platforma:
Amiga 1200
Adresa:
goo .gl /zDZ1t2
Veličina:
1,9 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera