TEST OF TIME<>
052017<><>

Traders

Ako je iko na „domaćem terenu”, po pitanju pravljenja ekonomske simulacije, onda su to sigurno Švajcarci. Međutim, Linel je pokušao da uvede i malo humora, pa smo tako dobili Traders (1991) – potpuno otkačenu verziju popularne igre M.U.L.E.

Kao i njegov uzor, i Traders je turn based igra za četiri igrača, a ukoliko pri ruci nemate dovoljno prijatelja, slobodna mesta zauzeće AI. Umesto da se nađete u odelu direktora neke korporacije, igra vas smešta u ulogu jednog od četiri šašava vanzemaljca koji se međusobno utrkuju da zarade što više novca na planeti kojom upravlja ogromni zeleni puž, znan kao Debeli Majk. U igri postoje tri čvrsto povezane vrste resursa – voda, ruže i parfem. Da biste, na primer, izgradili farmu zečeva, koja inače proizvodi vodu, kao građevinski materijal potreban vam je parfem, plus određena količina ruža u svakom krugu kako bi farma nesmetano funkcionisala. Resurse koji vam nedostaju kupujete od drugih igrača pomoću simpatične animacije cevi, koje će se spojiti kada dođu do cene koja odgovara i kupcu i prodavcu. Problem je što se ove kupoprodajne animacije odvijaju suviše brzo, pa je velika šansa da sve neće ispasti onako kako ste planirali.

Na sličan način prodajete višak koji proizvedete, a ako niko od igrača nije zainteresovan, Debeli Majk će za neku crkavicu otkupiti svu količinu. Naposletku treba platiti kiriju zelenom ljigavcu, a zatim sledi bilans vašeg (ne)uspeha u proteklom krugu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Dragon Spirit i Dragon Saber
Diggers
Marvel Land
Traders
Šta mislite o ovom tekstu?
Formula One Grand Prix

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /OgVyI1
Veličina:
446 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera