PHONE ZONE<>
052017<><>

Libby

Biblioteke u svetu imaju novi „trik”, novi način kako da pisanu reč proslede do zainteresovanih čitalaca. Umesto da obijate njihove pragove, smucate se između rafova i čekate u redu, omogućile su nam da do knjiga dođemo elektronskim putem. Stvar je izuzetno jednostavna: utipkate naziv biblioteke, odaberete željenu oblast, a potom i knjigu koja vas zanima. Šta je downside?

Downiside je što postoji uslov – da bi ovakav sistem radio morate da posedujete odgovarajuću člansku karticu, a do nje je u našem slučaju nešto teže doći. Nju izdaju lokalne biblioteke i ona se ni po čemu ne razlikuje od obične članske kartice. Ako je ne posedujete, bićete ograničeni samo na preview knjiga, odnosno možete da proverite kako ovaj zanimljiv koncept funkcioniše u praksi „iznajmljivanjem” skraćenih verzija knjiga (obično u nekoliko poglavlja).

Libby je boostovan čitač/iznajmljivač elektronskih knjiga, koji omogućava i pregled grafičkih novela, odnosno audio-knjiga. Autori su omogućili odabir fonta za prikaz materijala, njegovo skaliranje i prilagođavanje osvetljenosti ekrana i topline boja na osnovu ambijentalnih uslova (noć, dan, veštačko osvetljenje). Knjige koje čitate mogu da se downloaduju u potpunosti ili da se streamuju, ukoliko se rvete sa skladišnim prostorom. Isto tako, preuzimanje može da se ograniči i po veličini materijala kako bi se izbeglo nekontrolisano trošenje mobilnog protoka podataka.

Vladimir PISODOROV

 
Huawei P10 Plus i P10 Lite
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy Tab S3
Lenovo Moto G5 i G5 Plus
MyKi Pet
Focus Timer Reborn
Meteor – App Speed Test
Oversec
GlassWire – Data Usage Privacy
GrammarPal
Relaxing Sounds for Me
Scanner for Me
Libby
Šta mislite o ovom tekstu?
WebMD
Mali maturant
Depresija: razgovarajmo
Microstockr Mobile

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
15,2 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera