PHONE ZONE<>
052017<><>

Depresija: razgovarajmo

Depresija je bolest o kojoj se u opštoj javnosti mnogo govori, ali malo zna. Zato je Svetska zdravstvena organizacija ovom oboljenju posvetila posebnu pažnju, proglasivši ovogodišnji Dan zdravlja (obeležen 7. aprila) danom depresije.

Kao deo projekta „Depresija: razgovarajmo” zdravstvenog portala LekarInfo.com, sačinjena je jednostavna aplikacija koja korisnicima treba da olakša komunikaciju i stupanje u direktan kontakt sa lekarima, specijalistima psihijatrije. Aplikacija je krajnje jednostavna, svedena na grafiku naslovnog ekrana i formulare za postavljanje pitanja. Zapravo, radi se o mobilnoj varijanti sajta razgovarajmo.lekarinfo.com, koji je provučena kroz AppsGeyser endžin za automatsku konverziju sajta u aplikaciju, pa o nekom programerskom trudu, u ovom slučaju, ne može biti reči. Funkcionalnost se poklapa sa sajtom, pa korisnici mobilne aplikacije nemaju nikakvih posebnih benefita u vidu dodatnih opcija, prioriteta pri obradi pitanja, posebnih kanala za komunikaciju... Takođe, ne postoji opcija za pamćenje poslatih pitanja, niti za direktan pregled diskusione grupe na portalu. To svakako nije pohvalno, jer praktično obesmišljava aplikaciju kao potencijalno funkcionalniju alternativu sajtu.

Na kraju, razlog zbog kog skrećemo pažnju na ovaj naslov nije sama aplikacija, već tema kojom se ona bavi. Jedino informisanje javnosti, pomoć obolelima i podrška njihovih porodica može da doprinese podizanju svesti o depresiji kao jednoj od najvažnijih zdravstvenih i socijalnih problema savremene civilizacije.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Huawei P10 Plus i P10 Lite
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy Tab S3
Lenovo Moto G5 i G5 Plus
MyKi Pet
Focus Timer Reborn
Meteor – App Speed Test
Oversec
GlassWire – Data Usage Privacy
GrammarPal
Relaxing Sounds for Me
Scanner for Me
Libby
WebMD
Mali maturant
Depresija: razgovarajmo
Šta mislite o ovom tekstu?
Microstockr Mobile

Platforma:
Android
Veličina:
3,57 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
razgovarajmo .lekarinfo .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera