TEST OF TIME<>
072017<><>

Stardust

Uz Space Invaders i Pac-Mana, Asteroids je među najzaslužnijima za popularizaciju industrije video-igara u nastajanju i nije čudno što je u skoro četiri decenije svog postojanja iznedrio mnoštvo klonova. Na vrhu Amigine ponude izdvaja se Stardust (1993).

Osnovna postavka se maltene nimalo nije promenila – na statičnom ekranu upravljate svemirskim brodićem, izbegavajući asteroide koji uleću sa svih strana. Kada ga pogodite, ogromni kamen će se raspasti na par manjih delova i tako dalje do najsitnijih komada. Prva prepreka na koju ćete naići je savladavanje komandi: povlačenjem palice napred dodajete potisak, dok se rotiranjem letelice ulevo ili udesno određuje smer kretanja. Povlačenjem unazad aktivira se štit koji blokira udarce svemirskih kamenčuga.

Naravno, Asteroids koncept je u međuvremenu dosta evoluirao, pa sad imate i protivnike koji pucaju na vas, dodatke koji unapređuju karakteristike broda, pet različitih vrsta naoružanja, te „kraljice” koje vas čekaju posle svakih nekoliko nivoa. Na prelasku između dva sektora na mapi, Stardust se pretvara u 3D pucačinu u tunelu, gde opet izbegavate i napucavate asteroide, a po kvalitetu izvođenja ovaj segment bi komotno mogao da bude igra za sebe. Pored zarazne mehanike i gotovo savršenog grafičkog dizajna, ono što je Stardustu obezbedilo mesto u Amiginoj kući slavnih jeste fenomenalna, originalna tehno plejlista koje se ne bi postideli i mnogi di-džejevi.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Jump Bug
Agent USA
Iron Fortress
Leaderboard Golf
Jail Break
Stardust
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /BHfwU9
Veličina:
2,3 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera