TEST RUN<>
072017<><>

Cdrtfe 1.5.7

Novo-staro lice

Ako još uvek narezujete materijal na optičke nosače podataka, a ruke ste davno digli od Neroa i sličnih dinosaurusa, evo prilike da probate nešto novo. Zašto biste tako nešto uopšte uradili, kada već i sami znate da se na ovom polju ama baš ništa novo ne dešava i da ćete teško avanzovati neku frišku mogućnost ili perk koji do sada nije viđen? Odgovor je jednostavan...

Cdrtfe je pre svega besplatan, a onda i portabilan, što znači da ga možete koristiti svuda, a za to nećete platiti ni jedan jedini dinar, niti ćete se baktati sa instalacijom. Program je izuzetno jednostavan za korišćenje i sve opcije nalaze se na glavnoj radnoj formi. Za dizajn upravljačkog interfejsa ne može da se kaže da je briljantan, ali obavlja posao za koji je namenjen. Komunikacija sa korisnikom odvija se putem komandnih kartica, koje ujedno predstavljaju i poslove koje Cdrtfe može da obavi. Na prvi pogled se čini da to nije mnogo, ali i te kako ćete se prevariti ako sud budete donosili na osnovu prvog utiska.

Osim podrazumevane podrške za rad sa CD-ovima, koketiranje je moguće i sa DVD komplementima, pa čak i sa Blu-rayevima. Na meniju su data kompilacije, audio-diskovi, famozni XCD-ovi, narezivanje DVD-Video sadržaja, te pomalo zaboravljenih (S)VCD-ova. Naravno, iz programa može da se obavi i nullovanje diskova, odnosno izrada i narezivanje ISO „slika”. Veliki plus je što je podržano kreiranje bootabilnih i multisession projekata, overburn, ali i simultano narezivanje „slika” diskova na više rezača istovremeno. Kopiranje „u letu” (bez kreiranja „slike”) je takođe podržano, a nikakav problem ne predstavlja rad sa fajl-sistemima poput Jolieta, UDF-a, RockRidgea i ISO9660. Materijal može da se narezuje u track at once ili u disk at once režimu, pa možemo da kažemo da je na raspolaganju sve što može da vam zatreba pri svakodnevnom radu.

Preko ugrađenog, jednostavnog fajl-menadžera, materijal se na radnu listu dodaje u obliku pojedinačnih datoteka ili čitavih direktorijuma. Popunjenost diska pratite preko naročite skale u donjem delu ekrana, dok u svakom momentu možete da se prebacite sa jedne na drugu vrstu optičkog medijuma. Dijapazon mogućnosti zaokružuje opcija simulacije narezivanja, definisanje brzine rezanja, ali i aktiviranje provere narezanog sadržaja.

Cdrtfe je zapravo 32-bitni frontend za Cdrtools, što je sasvim jasno naglašeno. U pitanju je odlično ostvarenje koje donosi ogroman manevarski prostor i minimalističko radno okruženje. Na program uopšte ne morate da se navikavate, jer upravljački interfejs sve drži na dohvat ruke. Nije na oko lep, ali je funkcionalan. Ono što može da vas spreči da posegnete za ovom alatkom je podatak da program ima izvesnih problema sa detekcijom rezača, koji se inače sasvim uredno prepoznaju iz drugih programa. Na jednoj od mašina to se i nama desilo, pa pomoći tamo nije bilo.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Visual Studio 2017
ConceptDraw Office 4
Autodesk EAGLE 8.2.1
Edraw Max 8.7
O&O FileDirect
Saladin
Avant Browser 2017
FreeDriveC 1.0.2
Cacheman 10.10
D3DGear 5.0
VidCutter 3.5.0
System Mechanic 16.5.3
WifiInfoView 2.25
Cdrtfe 1.5.7
Šta mislite o ovom tekstu?
WebSite X5 Professional 13
3D Shadow 2.0
Bootable USB Test 1.4.0
Fraqtive 0.4.8
Extensity 1.3.0
Harry’s Filters 4.10
QuickLook 0.2
Shutdown Logger
Start – A Better New Tab 3.8.2

Tip:
narezivanje diskova
Potrebno:
Windows
Veličina:
18,7 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
cdrtfe .sourceforge .io /cdrtfe
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera