PHONE ZONE<>
092017<><>

Full of Stars

Na putovanju ste epskih razmera, misija vam je pronalaženje „Plavog sektora”, obećane zemlje za čitav ljudski rod koji se nalazi u vihoru međugalaktičkog rata. Svetlosne godine jedete za doručak, prateći legendu o lokaciji koja možda uopšte ne postoji. Usput nudite utočište istomišljenicima i onima koji više nemaju alternative i kao kapetan svemirske krntije činite sve da im sačuvate živote.

Full of Stars je veoma teško odrediti žanrovski. Igra počinje kao tekstualna avantura u kojoj, u zavisnosti od donetih odluka, usmeravate kazaljku kompasa priče. Sledi akcioni deo, gde u maniru vertikalno-skrolujućih pucačina savladavate vakuum svemira između odabranih putnih tačaka. Bavićete se i mikromenadžmentom, jer je brod potrebno nadograđivati, a za to su potrebni resursi koje sakupljate dok putujete. Konačno, donošenje teških odluka će vas pratiti kroz čitavu igru, pošto vas svaka greška za kontrolama broda vodi u čupave situacije iz kojih izlazite veštim odabirom ponuđenih akcija.

Iako je brod opremljen laserima i torpedima, njih koristite isključivo u „jedan na jedan” obračunima koji se takođe odvijaju u okruženju tekstualne avanture. Za vreme putovanja na raspolaganju su vam jedino rudarski laser i bombe koje koristite za dezintegrisanje asteroida. Pri tome, ne možete ih koristiti istovremeno, već se na početku putovanja odlučujete za jedno oružje. Po ekranu se krećete isključivo levo-desno, a letelica se po otpuštanju komandi sama vraća u centralni položaj. Letite pored manjih planeta i Meseca, nailazite na kišu užarenih kometa, a probijaćete se i kroz polja asteroida. Proticanjem vremena letelica sve više ubrzava i bez pomoći ju je veoma teško obuzdati. Tada koristite svojevrsni turbo-pogon, koji vas ubacuje u neranjivi mod i automatski vodi nekoliko stotina svetlosnih godina dalje.

Igra nudi višelinijski dolazak do cilja, koji zavisi od donetih odluka, ali i dostignuća u samoj igri. Ginete lako i brzo, pa se grind za resursima i napretkom podrazumeva. Ipak, kada ostanete bez života, novu igru pokrećete sa svim prikupljenim resursima, čak i sa poboljšanjima koje ste instalirali. Šta više, pronalazak „Plavog sektora” opet vas vraća na početak, sa novom misijom. Nivoi se, očekivano, proceduralno generišu i sve izgleda slično, a opet nije isto. Da biste otvorili sve rute, neće vam biti dovoljno samo da isprobate šta se krije iza svih ponuđenih odgovora, već ćete morati i da se takmičite protiv prijatelja u naročitom versus režimu. Inače, podrazumeva se da u avanturu krećete kao kapetan teretnjaka čiji je cilj, između ostalog, spasavanje izbeglica, ali sve može da se „pogleda” i iz ugla istraživača. Jedan od njegovih ciljeva je pronalazak vanzemaljske civilizacije. Nažalost, uloga istraživača mora da se kupi, a autori su obećali i nove priče u skorije vreme.

Vladimir PISODOROV

 
Titanfall: Assault
Vista Golf
Miracle Merchant
Full of Stars
Šta mislite o ovom tekstu?
Roland Garros Tennis Champions
WWE Tap Mania
Unlucky 13
Laps – Fuse
Calculator: The Game
Brainful

Platforma:
iOS
Veličina:
332 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera