KOMPJUTERI I FILM<>
092017<><>

Filmovi, ukratko

It

Neracionalni strah od klovnova (ili koulrofobija) je nekada bio prava retkost, a danas je jedna od najčešćih fobija u zapadnom svetu. To se desilo zbog horor romana „To” Stivena Kinga iz 1986. godine i istoimene TV serije snimljene četiri godine kasnije. Ovog septembra u bioskope stiže film „It”, rađen na osnovu prvog dela ovog romana u režiji argentinskog režisera Andresa Muskietia, koji se proslavio hororom „Mama”. U gradiću Deri, u američkoj državi Mejn, sve veći broj dece misteriozno nestaje. Sedmoro jedanaestogodišnjaka, koji već imaju problema sa lokalnim siledžijama, uhvatiće se u koštac sa mračnom silom koja vreba u kanalima ispod grada. Za specijalne efekte pobrinuli su se stručnjaci iz studija Atomic Arts i Cubica.

The Son of Bigfoot

Tokom poslednjih nekoliko godina francusko-belgijski studio nWave Pictures navikao nas je na zabavne animirane avanture, kao što su „Robinson Crusoe” i „The House of Magic”. Ovog septembra režiseri Ben Stasen i Džeremi Degruson nadaju se da će njihova nova akciona komedija „The Son of Bigfoot” ostvariti jednako veliki uspeh. Ovo je zabavna priča o trinaestogodišnjem dečaku Adamu, koji saznaje da je njegov davno izgubljeni otac zapravo legendarni Bigfoot. On se godinama krio po šumama jer je u bekstvu od okrutnih naučnika kompanije HairCo, koji su ubeđeni da analizom Bigfootove DNK mogu da otkriju lek protiv gubljenja kose. Da bi mogao da pomogne svom ocu, Adam će morati da ovlada specijalnim „bigfootovskim” sposobnostima.

Logan Lucky

Iako je u više navrata izjavljivao kako je završio sa filmovima, slavni režiser Stiven Sodeberg („Ocean’s 11”, „Magic Mike”) se vraća na velika platna akcionom komedijom „Logan Lucky”. Ovo je priča porodici Logan – Džimiju, Meli i Klajdu, za koje svi tvrde da ih prati prokletstvo loše sreće. Rešeni da preuzmu sudbinu u svoje ruke, Loganovi će pokušati da se izbore sa svojim „prokletstvom” tako što će opljačkati stadion na kom se održava najveća NASCAR trka sezone. Glavne uloge tumače Čening Tejtum, Adam Drajver, Ketrin Voterston, Rajli Kiog, Danijel Krejg, Hilari Svenk, Set Mekferlejn i Kejti Holms. Specijalni digitalni efekti za ovaj film obavljeni su u studiju Shade VFX.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Tehnologije koje preuzimaju poslove od ljudi (2)

 TRŽIŠTE
Digitalna transformacija

 KOMPJUTERI I FILM
Kingsman: The Golden Circle
LEGO Ninjago Movie
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Istorija nosača zvuka

 VREMENSKA MAŠINA
Smells like teen spirit

 PRST NA ČELO
Dijamanti iz prašine
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera