PHONE ZONE<>
092017<><>

Samsung Galaxy J3 (2017)

Mali tehničar

Mnogo dodali, malo oduzeli – otprilike tako glasi formula naslednika popularnog Samsungovog modela niže srednje klase, koji u izdanju za burnu 2017. godinu dolazi u nešto većem i težem kućištu, sa dodatnih pola gigabajta RAM u džepu, nešto bržim procesorom i odlično implementiranim Nougat Androidom.

Samsung Galaxy J3 (2017) treba da privuče korisnike sa ograničenim budžetom koji polažu na svež softver, lep dizajn i kvalitetnu izradu. Zaista, kao retko koji drugi model u ovoj klasi, J3 uspeva da odgovori na zahteve svakog prosečnog korisnika. Iako je u celosti plastičan, telefon je neobično čvrst, veoma dobro sklopljen i dizajnerski ispoliran tako da na prvi pogled uopšte ne zaostaje za skupljim članovima svoje porodice (v. opis u prošlom broju). U odnosu na prošlogodišnji model, novi J3 deluje kompaktnije, iako je defacto teži i bucmastiji, a posebno dobar utisak ostavlja prednja strana, koja je potpuno pokrivena staklom sa elegantno savijenim ivicama. Kućište odlično podnosi padove sa male visine i snažan pritisak, dok je na uvijanje sasvim otporno. Baterija je ugrađena u kućište, a nano SIM i memorijska kartica ubacuju se u odgovarajuće fioke na bočnim stranama uređaja.

Ekran je očekivano kvalitetan, iako se Samsung ovoga puta odlučio za PLS, umesto AMOLED matricu. Kvalitet slike, osvetljenje, uglovi gledanja i ostale vitalne karakteristike su u nivou prošlogodišnjeg modela. Ispod haube notiramo dodatni RAM (dva gigabajta ukupno) kojim raspolaže Exynos 7570 čip sa četiri jezgra koja rade na 1,4 gigaherca. Ovakva konfiguracija na papiru ne ostavlja neki poseban utisak, ali u realnom radu zaista nema mesta zamerkama. O tome svedoče i pristojni rezultati testova, koji pokazuju da J3 bez ikakvih problema može da se nosi sa svakodnevnim zadacima, kako matematičkim, tako i multimedijalnim. Samo će zahtevne igre jasno pokazati gde se nalaze granice mogućnosti. Softver je sličan onom u modelima koje smo predstavili prošlog meseca, pa i ovde važi konstatacija da smo zadovoljni Experience korisničkim okruženjem i organizacijom interfejsa koji je lišen suvišnih aplikacija.

Kamere predstavljaju krupno unapređenje u odnosu na prethodni model, tako da glavna kamera ima senzor od 13 megapiksela i otvor blende od f/1,9, što je osetno bolje. Takođe, omogućeno je snimanje full HD video zapisa sa 30 kadrova u sekundi. Performanse kamere su vrlo dobre, fotografije su oštre i sa obiljem detalja, boje ponekad deluju isprano, dok je dinamički opseg izvrstan. Prednja kamera snima u rezoluciji od pet megapiksela, ali ima LED blic koji drastično poboljšava performanse u mraku (mada je ostala tendencija ka preteranoj ekspoziciji blisko postavljenih objekata).

Sve u svemu, Samsung Galaxy J3 2017 svakako zavređuje pažnju i predstavlja odličnu nadogradnju starijeg modela.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Nokia 3 i Nokia 6
Motorola Moto C i C Plus
Samsung Galaxy J3 (2017)
Šta mislite o ovom tekstu?
BlackBerry KeyOne
Lighting Diagram Maker
Adobe Scan
Loopsie
iMotion
Camera Roll – Gallery
RedZone Map
Temp Mail
My Script Calculator
Zombies, Run! 5k Training Free
Text Converter – All in one

Operativni sistem:
Android 7.0
Dimenzije:
143,2 × 70,3 × 8,2 mm / 142 g
Ostalo:
Exynos 7570 Quad čipset (Quad-core 4x1,4 GHz Cortex-A53 CPU + Mali-T720 GPU), 5” PLS (720 × 1280, 294 ppi), 2 GB RAM, 16 GB interne memorije, microSD do 256 GB, Bluetooth v4.2 A2DP/LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n/hotspot/direct, GSM/HSPA/LTE, micro USB v2.0, FM radio, 13 MP f/1,9 1080p@30 fps, 5 MP f/2,2, nano-SIM, Li-Ion baterija 2400 mAh
Performanse:
AnTuTu: 35498, Geekbench 4: 635 (Single-Core), 1850 (Multi-Core)
Proizvođač:
Samsung
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera