TEST RUN<>
092017<><>

AVS Document Converter 4.0

Konverter za kancelariju

Osim ako ne spadate u korisnike-veverice, borba sa različitim tipovima Office dokumenata može da vas dokusuri. Treba se izboriti sa drvljem i kamenjem koje na vas bacaju proizvođači, ali i sa korisnicima koji koriste šta i kad stignu. Adut sa klupe mogu da budu specijalni online servisi koji nude usluge „pretabavanja” sadržaja, ali njih nije ni sigurno ni pouzdano koristiti. Da ne govorimo o tome šta se dešava ako se nalazite u okruženju u kojem nemate pristup internetu.

Rešenje može da bude Document Converter, koji nam stiže iz softverske kompanije AVS. Ona je i inače poznata po izradi konvertera, doduše onih koji se bave manipulacijom klasičnog multimedijalnog sadržaja. U svom opusu sadrži i program koji se bavi dokumentima, a on je za krajnjeg korisnika potpuno besplatan.

Korišćenje je jednostavno i svodi se na učitavanje fajla koji je potrebno konvertovati i odabir izlaznog formata. Programeri su uradili dobar posao, pa AVS Document Converter na ulazu prepoznaje čak 18 različitih formata zapisa, i to onih najkorišćenijih. Među njima se nalaze DOC(X), ODT, RTF, HTML, PPT(X), MHT, TXT, PDF, TIFF, EPUB, MOBI... Kao što možete da vidite, podrška je zaista široka, a, osim tekstualnih formata, pohvalno je što se na raspolaganju nalazi i manipulacija E-book komplementima. Na izlazu je stvar nešto drugačija, jer tu AVS Document Converter nudi duplo manje manevarskog prostora. Omogućena je konverzija u PDF, DOC(X), HTML, ODT, RTF i TXT, a posebne slučajeve predstavljaju konverzija slika i konverzija u E-book formate. U prvom slučaju na raspolaganju su JPG, TIFF, GIF i PNG, dok se u drugom sadržaj može „pretvoriti” u EPUB, MOBI i FB2.

Podešavanje izlaznih parametara ne predstavlja muku i razlikuje se od formata do formata. Recimo, kod konverzije u PDF možete da odredite da li je dozvoljeno editovati, kopirati ili štampati dokument, tu je i opcija za postavljanje „vodenih žigova”. Dozvoljeno je i spajanje dokumenata, pa čak i ekstrahovanje slika. Konverzija u HTML podrazumeva odabir oblika izlaznog formata koji može da bude Plain, Rich ili MHT. „Pretabavanje” slika takođe donosi igranje sa „vodenim žigovima”, ali i određivanje kvaliteta izlaznog fajla. Program, inače, nudi preview učitanih dokumenata uz mogućnost podešavanja veličine prikaza. Na raspolaganju je i štampanje, čak i arhiviranje materijala u formatu ZIP, uz upotrebu šifre.

AVS Document Converter je mnogo više od obične alatke za prvu pomoć. Jasno je da vam neće pomoći da konvertujete baš sve što naumite, ali su najrasprostranjeniji formati tu. Broj opcija je sasvim dovoljan za većinu situacija, a sve se veoma jednostavno koristi. Najviše nedostaje podrška za procesiranje „izveštaja” kreiranih u Excelu, a i rad sa grafičkim formatima pomalo izlazi is konteksta.

Vladimir PISODOROV

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
konvertor dokumenata
Potrebno:
Windows
Veličina:
89,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .avs4you .com /AVS -Document -Converter .aspx
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera