TEST RUN<>
092017<><>

FotoJet Designer 1.1

Naslednik PrintMastera

Programi u koje spada i FotoJet Designer nekada su se zvali alatkama za izradu štampane galanterije. Zašto? Uz njihovu pomoć ste na jednostavan način dolazili do rešenja za postere, banere, flajere, čestitke, diplome, vizitkarte i ostale „proizvode” koje je sa ekrana kasnije bilo potrebno preneti na papir. Vremena su se promenila, potrebe ljudi su se promenile, pa su tako i programi iz klase napredovali. Zbog toga, FotoJet Designer nudi daleko više manevarskog prostora nego njegova starija braća, ali ne zaboravlja svoje poreklo.

Iz ove alatke moguće je izraditi sve što smo u uvodu pomenuli, a kao svojevrsni bonus postoji podrška za nastajanje digitalnih proizvoda. Neki su usko vezani za društvene mreže, pa tako možete da dizajnirate postove za Facebook i Instagram, ali i da izrađujete covere za YouTube, Tumblr, Google+, Twitter i tako dalje. Očekivano, program se oslanja na šablone kojih ima preko 900 i podeljeni su po grupama, te im se lako pristupa. Na jednostavan način dolazite do materijala za događaje, marketing, korišćenje u digitalnom svetu, a tu je i prečica do najpopularnijih oblasti. Ako ne uspevate da nađete šablon za ono što vam je potrebno, radnu površinu je moguće svojeručno odrediti (upisivanjem širine i visine „papira” u pikselima), ali to nije sve. Naime, odavde pristupate i nekim dodatnim oblicima i formatima, kao što su šabloni za mobilne telefone, pisanje blogova, pa čak i za izradu covera za audio-albume.

Tek pošto odaberete neku od radnih oblasti, postaje vam jasno koliko postoji sadržaja. Šabloni se roje kao pčele oko košnice i dodatno su podeljeni po kategorijama koje jasno ukazuju na domen primene. Na primer, u sekciji za izradu pozivnica imate kategorije venčanja, rođendani, godišnjice, praznici... Kompozicija šablona je prepoznatljiva i sastavljena od kombinacije slika, teksta, pozadinskih boja/tekstura i clip-artova. Po sopstvenom nahođenju im menjate veličinu i položaj na ekranu, igrate se sa načinom ispisa, vršite apliciranje specijalnih efekata i tome slično. Objekti mogu da se postavljaju jedni ispred drugih, a osim dostupnih rešenja, dozvoljeno je koristiti i online komplemente. Tako, fotke mogu da se povuku sa Facebooka, a na raspolaganju vam je i pretraga Pixabaya, naročite baze slika.

Kvalitet uključenog materijala je na vrhunskom nivou i upravo je on jedan od glavnih featuresa programa. Nažalost, napredniji korisnici će se u FotoJet Designeru osećati izuzetno skučeno, jer on, sem manipulacije priloženog sadržaja, pruža veoma malo toga. Alatke za obradu, čak i one najosnovnije, zaboravite odmah, a ako vam zatreba da po ekranu crtate i definišete osnovne geometrijske oblike, ostaćete razočarani. Tako nešto nije predviđeno, a to može da bude i te kako nezgodno. Takođe, kada je snimanje gotovog materijala u pitanju, FotoJet Designer ne nudi previše manevarskog prostora. Kreacije mogu da se čuvaju u JPG ili PNG formatu, uz izbor DPI vrednosti. Ovo poslednje direktno utiče na veličinu slika na izlazu i definiše ih za ekransku upotrebu ili prenošenje na papir. Na raspolaganju su četiri vrednosti – 96, 150, 200 i 300 DPI, bez mogućnosti štelovanja in between.

FotJet Designer se jednostavno koristi i upečatljiv je na liniji cilja. Baza radnih elemenata je više nego bogata i omogućava izradu vrhunskih kreacija. Veliki nedostatak predstavlja odsustvo obradnih alatki, što će mnoge odvratiti od korišćenja ovog programa, pogotovo ako se uzme u obzir nimalo zanemarljiv registracioni „harač”.

Vladimir PISODOROV

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
izrada štampane/ekranske galanterije
Potrebno:
Windows
Veličina:
441 MB
Cena:
40 dolara
Adresa:
www .fotojet .com /windows /designer .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera