TEST RUN<>
092017<><>

Superstring 2.8.9

„Titlovanje” spotova

Pretpostavićemo da ste ljubitelj muzike i da volite da pevate uz svoje omiljene pesme. Superstring vam pruža priliku da napravite vrlo atraktivne video-klipove koji će sadržati pesmu i njen tekst. Ono što izdvaja ovaj program je krajnji rezultat u vidu veoma lepog videa koji deluje profesionalno, a može da se napravi brzo i bez ikakvog predznanja.

Nakon instalacije, uočićete da jedan fajl već postoji u biblioteci i upravo taj fajl sadrži sva uputstva koja su vam potrebna. Uz simpatičan dram solo, uputstva se nižu na ekranu, a tekst se menja u 3D maniru. Dok hedbengujete u ritmu, čitate uputstva. Do završetka pesme vi ste opremljeni svim neophodnim znanjem za rukovanje Superstringom. Ko god da je ovo smislio – baš je dobro smislio.

Sledeći korak je da ubacite MP3 fajlove vaših omiljenih pesama i odaberete koju ćete da editujete. Radni prostor se sastoji od svojevrsnog timelinea gde se šteluje kad će se koje reči pesme pojaviti i koliko će ostati na ekranu. U gornjem desnom uglu imate mali preview videa, a desna strana ekrana je predviđena za biranje vizuelnih efekata.

U ponudi su odabir boje i veličine slova, tipa fonta, pozicioniranje teksta na ekranu, manir tranzicije, izbor boje za pozadinu ili postavljanje slike za pozadinu... Sve u svemu, opcija ima sasvim dovoljno. Vrlo je zabavno ekperimentisati i videti kakav rezultat daje random odabir.

Jedini dosadan deo je prilagođavanje vremenskih deonica „ispisa” teksta. Iako kreatori kažu da se tekst automatski importuje ubacivanjem MP3 fajla, mi to nismo primetili. Pobrinuli smo se da sami pronađemo reči i srećom, tekst ne mora da se ubacuje stih po stih, već možete pažljivo ubaciti celu pesmu, a Superstring će ih (uglavnom precizno) rasporediti po vremenskim sekvencama. Zatim, morate da preslušavate pesmu i prilagođavate svaku sekvencu dok se zvuk i slika ne poklope u potpunosti. Taj deo jeste naporan, ali se isplati. Kada sve uredite, dobićete odličan video-klip sa omiljenom pesmom, u kome se smenjuju slike vašeg omiljenog benda, dok 3D tranzicija linija teksta čini video atraktivnim, a sve to dok reči na ekranu reaguju na hightpitch note i praktično đuskaju sa vama.

Eksportovanje zavisi od toga da li koristite besplatnu ili komercijalnu verziju programa. Kod besplatne u ponudi je samo snimanje u format MP4 i to u rezoluciji od 640 × 360 piksela, dok je taj izbor nešto veći ukoliko kupite program. Tada možete eksportovati u FLV format i u HD rezoluciji. Još jedan nedostatak besplatne verzije je watermark koji će biti deo gotovog video-klipa. Srećom, nije prostrt preko čitavog ekrana, već smešten u donji desni ugao, pa ne predstavlja preteranu smetnju ukoliko niste komercijalan korisnik.

Koliko god bio zabavan, Superstring ima i neke mane. Pre svega, zasmetalo nam je što su audio-fajlovi koje možete importovati ograničeni na MP3 format, a isto tako, bez obzira na besplatnu ili komercijalnu verziju, eksport opcije su prilično skučene. U radu smo imali manjih problema kod editovanja teksta i prilagođavanja audio-materijalu, jer ne postoji mogućnost ubacivanja sekvenci u određen trenutak, već se sve edituje odokativno, pomeranjem miša. Stvarno se nadamo da će kreatori poboljšati taj deo u nekoj budućoj verziji. Kako trenutno stvari stoje, tvrdnja autora da u samo nekoliko klikova možete dobiti dobar krajnji rezultat, jednostavno ne stoji.

I pored ovih zamerki zabavili smo se kreirajući video-klipove, pa moramo priznati da aktuelna verzija Superstringa zaslužuje visoku ocenu.

Gordana RADOVIĆ

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Šta mislite o ovom tekstu?
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
izrada lyrics video-klipova
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
40,5 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
sways .io /superstring
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera