TEST JOY<>
102017<><>

HyperX Pulsfire FPS Gaming Mouse, Fury S Pro Gaming Mouse Pad

Postignuta norma

Posle godina razvoja i upotrebe igračkih miševa, nastala su neka nepisana pravila o upotrebljenim komponentama, karakteristikama i obliku ovog oruđa za online borbe. Kada se novi igrač nađe na tržištu presudno je da se pridržava ovih nepisanih normi. Kingstonov „performance brand” HyperX lagano širi paletu proizvoda. Nakon izuzetno kvalitetnih primeraka hedseta i jedne mehaničke tastature koji poštuju postulate, došao je red i na najvažniju periferiju – miša. Dobili smo da testiramo primerak Pulsfire FPS i poveliku platnenu podlogu.

Pomenuli smo nepisana pravila i Pulsfire štiklira praktično sve kockice obrasca. Izrađen je od kvalitetnih i dobro obrađenih materijala, sa cenjenim senzorom, kvalitetnim prekidačima i prepoznatljivim oblikom. Sve je na prvi pogled tu, ali hajde da se pozabavimo sitnicama. Iako su materijali kvalitetni, gornja površina gaji veliku ljubav prema otiscima prstiju i prljavštini. Ovo naravno nije boljka samo testiranog miša, ali je treba pomenuti. Kabl je dugačak, pristojne debljine i obložen tkaninom. Nažalost, spada u one koji imaju tendenciju da zadrže oblik nakon uvijanja, pa treba obratiti pažnju na to da ne kači okolinu kako ne biste obradovali neprijatelja naglim izlaskom u šetnju na liniju vatre.

Osnovni tasteri imaju jasan hod i klik. Nešto teži prsti mogli bi da ih slučajno aktiviraju, pa korisnici koji imaju običaj da drže prste oslonjene na taster moraju da se naviknu. Ispod tastera se nalaze Omron prekidači. Ostavićemo sada na stranu da li sa njima postoje problemi. Većina kvalitetnih igračkih miševa ih i dalje ima. Bočni tasteri, očekivano, nemaju Omron prekidače, ali su dovoljno veliki i čvrsti, pa nema slučajnog pritiska. Doduše, postavljeni su tako da „teraju” šaku u claw položaj. Skrol je izuzetno lagan, ali ima jasan hod i veoma nam se dopada što omogućava „preletanje” kroz oružje bez gubitka preciznosti. Senzor čija „pulsna vatra” omogućava prenošenje pokreta na dešavanje u igri jeste Pixart PMW3310, ponovo, standard za kvalitetne FPS igračke miševe. Proizvođač se odlučio za dve velike stope pomoću kojih Pulsfire bez problema klizi, naročito po platnenim podlogama kao što je ova koju smo dobili na test zajedno sa njim.

Oblik miša je takođe no-brainer. Tušta i tma modela ima za spiritualnog pretka čuveni Intellimouse i među njima se sada nalazi i HyperX prvenac. Doduše, razlika postoji. U odnosu na neke druge igračke miševe sličnog oblika, Pulsfire se pri dnu širi, pa, ukoliko miš pomerate prstima, može da se desi da isklizne iz ruke, čemu doprinose i gumirane bočne površine, koliko god to čudno zvučalo. Ovo ne mora da se okarakteriše kao mana, ali bi bilo dobro da miš isprobate pre eventualne kupovine.

HyperX Pulsfire se u radu pokazao očekivano dobro, a težina od samo 95 grama, velike stope i dobar senzor olakšavaju višečasovno igranje i, što je bitnije, precizne pokrete. Problemi, da ih tako nazovemo, sa kablom i oblikom mogu da se prevaziđu uz period privikavanja. U skladu sa „FPS filozofijom”, drajvera nema. Taster iza skrola služi za promenu rezolucije senzora od 400 do 3200 tpi, a dodatnih podešavanja nema. Treba pomenuti i nešto veću razdaljinu od podloge na kojoj senzor prestaje da prati, na šta i te kako treba obratiti pažnju, jer je za neke korisnike ovo jedna od najbitnijih stavki. Cena modela na našem tržištu iznosi oko 7500 dinara, što ga čini jeftinijim od sličnih, spartanskih miševa poznatije konkurencije.

Prateća „ponjava” koja nam je stigla na test je Fury S platnena podloga, nazvali smo je ponjavom jer smo dobili „L” verziju dimenzija 450 × 400 milimetara. Da, postoji i XL verzija (900 × 420 milimetara). Smatramo da su nadležni mogli malo da upregnu vijuge i smisle kreativniji naziv od Fury S, jer dobar deo HyperX proizvoda takođe ima Fury u nazivu. U ovom slučaju, u pitanju je kvalitetna, relativno debela opšivena podloga sa gumenim podnožjem koje sprečava šetanje po stolu. Gornja površina je gusto upletena i mi nismo imali problem sa praćenjem. Cene podloga takođe su nešto niže u odnosu na slične proizvode konkurencije.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
HyperX Pulsfire FPS Gaming Mouse, Fury S Pro Gaming Mouse Pad
Šta mislite o ovom tekstu?
Aorus K7
Marvo G920

 JA, IGRAČ
Battle Royale

HyperX Pulsfire FPS Gaming Mouse
Senzor:
optički, maks. rezolucija 3200 tpi
Broj tastera:
5 + scroll i taster za promenu rezolucije
Ostalo:
velike stope, promena rezolucije u četiri koraka (400/800/1600/3200), dužina kabla 1,8 m, USB veza

HyperX Fury S Pro Gaming Mouse Pad
Osnovno:
platnena podloga sa gumenom podloškom, raspoloživa u četiri veličine (S: 290 × 240 mm, M: 360 × 300 mm, L: 450 × 400 i XL: 900 × 420 mm)
Proizvođač:
HyperX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera