KOMPJUTERI I FILM<>
102017<><>

Filmovi, ukratko

Only the Brave

U oktobarskoj ponudi bioskopskog repertoara svoje mesto naći će akciona drama „Only the Brave” u režiji Džozefa Kozinskog („Oblivion”). Ovaj film zasnovan je na istinitim događajima koji su se odigrali za vreme velikog požara krajem juna i početkom jula 2013. godine u Arizoni. Da bi zaštitili preko sedamsto stanovnika gradića Yarnell od stihije šumskog požara, dvadeset vatrogasaca specijalnog odreda zvanog Granite Mountain Hotshots borilo se sa vatrom prsa u prsa. U glumačkoj postavi filma su Džoš Brolin, Džef Bridžis, Majls Teler, Džejms Bedž Dejl, Tejlor Kič, Dženifer Koneli i Endi Mekdauel. Za specijalne digitalne efekte pobrinuo se studio Industrial Light & Magic.

Happy Family

 
Tokom poslednjih četrnaest godina, nemački režiser Holger Tape je zajedno sa animacionim studiom Ambient Entertainment napravio čak sedam dugometražnih kompjuterski animiranih filmova. Njegov osmi film je komedija „Čudovišta iz moje porodice”, koja je rađena na osnovu istoimenog bestselera Dejvida Safiera. Ovo je priča o nefunkcionalnoj porodici Višboun, čiji svaki član ima ozbiljne probleme na poslu ili u školi. Kada mama Ema pokuša da oraspoloži porodicu zajedničkim izlaskom na maskembal, nesrećni splet događaja dovodi do toga da ih jedna prava veštica pretvori u čudovišta. Dok zajedničkim snagama tragaju za vešticom ne bi li obrnuli ovu kletvu, članovi porodice Višboun se ponovo zbližavaju, ali i upadaju u brojne nove probleme.

My Little Pony

Najpopularnija 2D kompjuterski animirana TV serija „My Little Pony: Friendship is Magic” ovog oktobra dobija dugometražnu bioskopsku avanturu. Muzička akciona komedija „My Little Pony: The Movie” vodi nas u zemlju Ekvestriju, kojoj prete zli Storm King i njegova pomoćnica Tempest Shadow. Kada oni napadnu Kanterlot, kako bi njegovim žiteljima ukrali urođenu magiju, šest hrabrih ponija moraće da napusti svoj dom i krene na put kroz brojne svetove koje nikada pre nisu videli. Tara Strong, Ešli Bol, Andrea Libman i Tabita Sejnt Džermejn, koje daju glasove glavnim likovima iz serije, radile su i na ovom filmu, a novim likovima glasove su pozajmile poznate zvezde kao što su Emili Blant, Liev Šrajber, Tej Digz, Zoi Saldana, Kristin Čenovet, Uzo Aduba i Sia.

Dragan KOSOVAC

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
LG pres-konferencija, IFA 2017
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Geostorm
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera