NA LICU MESTA<>
102017<><>

LG pres-konferencija, IFA 2017

Sinematička videografija

Najveći deo svoje pres-konferencije LG je posvetio svom impresivnom novom flegšip telefonu, LG V30. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 835, a što se tiče ostalih osobina, izdvajamo dual kameru sa f1,6 blendom i Crystal Clear staklenim sočivima i Oled FullVision ekran koji zauzima gotovo kompletnu prednju stranu telefona, ostavljajući minimalne bezele s gornje i donje strane. Tu je i Hi-Fi Quad DAC zvučni podsistem, a sve to je uklopljeno u vodootporno kućište koje podržava standard IP68. Ako sve bude išlo po planu, očekujte test telefona u sledećem broju.

Ono za šta je pres-konferencija bila prekratka prikazano je u sajamskom prostoru. LG je predstavio novu GK seriju gejming monitora koja obuhvata monitore dijagonale 32 i 27 inča, u koju su implementirane atraktivne tehnologije poput brzine osvežavanja od 144 Hz (s mogućim podešavanjem frekvencije rada do 165 Hz) i 240 Hz. Model 32GK850G je 32-inčni G-Sync monitor koji ima nekoliko zanimljivih osobina. Sphere Lighting opcija koja koristi LED diode koje se nalaze iza monitora služi za kreiranje mekog osvetljenja čime se (teorijski) umanjuje umor očiju. Tu je i Black Stabilizer, funkcija koja pruža jasniji kontrast, dok Dynamic Action Sync smanjuje input lag.

Model 27GK750F s dijagonalom od 27 jeste AMD FreeSync monitor koji pored osvežavanja od 240 Hz podržava i Motion Blur Reduction za smanjenje zamućenja, a takođe je opremljen i tehnologijama Black Stabilizer i Dynamic Action Sync.

Na sajmu je predstavljen i 34-inčni UltraWide gejming monitor (model 34UC89G) s ekranom razmere 21:9. Ovaj monitor takođe podržava tehnologiju G-Sync i frekvenciju osvežavanja od 144 Hz.

Ostali LG noviteti sveli su se na nove modele OLED televizora UHD rezolucije. Svi LG OLED i SUPER UHD modeli iz serije za 2017. godinu koriste Active HDR tehnologiju koja donosi snažnije osvetljenje i preciznije senčenje tokom prikazivanja sadržaja u visokoj rezoluciji. Active HDR omogućava LG televizorima da obrade sliku scenu po scenu, pretvarajući dinamičke podatke iz svake scene u video, koji potom koriste kako bi optimizovali sliku prikazanu po principu slika-po-slika. Pored toga, ovi modeli podržavaju brojne formate visoke rezolucije, uključujući Dolby VisionTM, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma) tehnologiju emitovanja, dok svi UHD modeli televizora podržavaju HLG format. Sve te lepe stvari demonstrirane su nam uz pomoć Xbox One S konzole i igre Forza Horizon 3.

S.K.

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
LG pres-konferencija, IFA 2017
Šta mislite o ovom tekstu?
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Geostorm
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera