NA LICU MESTA<>
102017<><>

Lenovo launch keynote, IFA 2017

Drugačije je bolje

U industrijskom ambijentu Kabelwerka, bivše fabrike kablova u Berlinu koja je konvertovana u centar za korporacijske događaje i rejv žurke, kompanija Lenovo predstavila je portfelj novih uređaja za drugu polovinu tekuće godine.

Mesec dana nakon predstavljanja nove serije Moto Z telefona (Z2 Play i Force – videti opise u ovom broju) u Njujorku, Lenovo je na IFA doneo četvrtu generaciju Moto × telefona. Moto X4, koji na tržište dolazi krajem septembra po ceni od 400 evra, predstavlja realizaciju koncepta mid-range telefona više srednje klase. Pokreće ga osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 630 SoC i 3 GB RAM-a, a od ostalih karakteristika vredi izdvojiti bateriju od 3000 mAh, standard IP68 koji obezbeđuje zaštitu od slučajnih polivanja vodom, prskanja, pa čak i pada u baru. Anodizirani aluminijski okvir i Gorilla staklo dodatno štite prednji i zadnji deo telefona od ogrebotina. Od ostalih mobilnih noviteta, tu su dva nova MotoModa360 camera mod i gamepad mod – i oba su kompatibilna s prethodnom i aktuelnom generacijom Moto Z telefona.

Najveća novina kompanije Lenovo na PC polju jeste Yoga 920, konvertibilni laptop s fleksibilnim nosačem ekrana. Novina koju donosi serija 920 jeste stilus to jest olovka Lenovo Active Pen 2 sa Windows Ink mastilom koja ima 4096 nivoa osetljivosti za crtanje i pravljenje beležaka. Prepoznavanje glasa, tehnologija karakteristična za pametne telefone, dostupna je na laptopu Yoga 920 uz platformu Cortana, što je još jedna posledica tesne saradnje s kompanijom Microsoft. Laptop ima impozantnu snagu uz 8. generaciju Intel Quad Core i7 procesora, operativni sistem Windows 10 i 4K IPS ekran od 13,9 inča osetljiv na dodir. Uz težinu od samo 1,37 kg, ovaj laptop može da se koristi u četiri režima rada, a jednostavno se savija za 360 stepeni i pretvara iz laptopa u tablet. Pored toga, Lenovo je predstavio ograničenu seriju laptopa Yoga 920, Star Wars edition. Postoje dve varijante: prva je odrađena u bojama saveza pobunjenika, dok je druga namenjena fanovima galaktičke imperije.

Takođe, Lenovo je predstavio i 12-inčni laptop Yoga 720, najmobilniji i najkompaktniji Yoga 720 model do sada, koji je tanak samo 1,57 cm i težak samo 1,14 kg. Opremljen je opcionom Active Pen olovkom, čitačem otiska prsta i digitalnim asistentom Cortana.

Vratimo se na „Zvezdane ratove”... Na samom koncu prezentacije, publici je demonstrirana hardversko-softverska platforma pod nazivom Star Wars: Jedi Challenges koju je Lenovo razvio u saradnji s Diznijem. U pitanju je AR komplet koji se sastoji od četiri celine: AR headseta u koji se stavlja telefon (slično kao kod Samsung Gear VR), kontroler u obliku svetlosne sablje, eksterni senzor i pripadajuća aplikacija. Korisniku su na raspolaganju tri igre: Holo Chess, dueli svetlosnom sabljom i pojednostavljeni RTS u kojem organizujete odbranu Eho baze na planeti Hot. Star Wars: Jedi Challenges očekujemo početkom novembra.

S.K.

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
LG pres-konferencija, IFA 2017
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Šta mislite o ovom tekstu?
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Geostorm
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera