TEST RUN<>
102017<><>

DiskMax 6.01

Visokoškolovana čistačica

Voćka čudnovata je ovaj DiskMax! U pitanju je potpuno besplatna alternativa za CCleaner, koja je išla na napredni kurs za čistačice. Sa lupalicom za tepihe u rukama i maramom na glavi, program šparta lokalnim hard-diskovima jureći junk datoteke i ostalo đubre zaostalo iza korisnika sa kojim se prilično brzo razračunava. To nam se baš dopalo, iako nam je u startu bilo jasno da DiskMax nema „širinu” ostvarenja kompanije Piriform.

Rečeno se odnosi na mogućnost automatizacije posla koja je ovde ravna nuli. DiskMax se pokreće isključivo na zahtev korisnika i ne nudi schedule alternative na koje ste verovatno navikli. To ne mora da bude veliki minus, ali je važno pomenuti. Dalje, podešavanje programa je prava noćna mora, jer se obavlja na krajnje neuobičajen način. Iz nekog razloga, autor je predvideo nekoliko setup koraka u kojima vam se postavlja na desetine pitanja o tome šta želite da se očisti, umesto da sve stoji u sekciji sa podešavanjima i aplicira se na globalnom nivou jednom kada je sve podešeno. DiskMax može da iskoristi snimljena podešavanja i nudi četiri režima skeniranja od čijeg izbora zavisi dijapazon akcija koji će se preduzeti.

User Scan je najjednostavniji režim sa fokusom na đubretu koje ostaje kao direktna posledica rada korisnika. Ovde se napadaju internet pregledači (istorija pretrage, „kolačići”...), briše se keš memorija, LOG datoteke, privremeni Microsoft Office fajlovi, prazni se Recent Documents folder i tako dalje. Korisnik ima punu kontrolu nad odabirom akcija koje će se preduzeti, a zbog načina rada to može da bude zamoran posao. Inače, postoji i All User Scan režim rada koji je identičan opisanom, s tom razlikom da se ovde napadaju svi korisnički nalozi, a ne samo onaj aktivni.

Stvari postaju zanimljive kada se odabere režim System, jer donosi dodatne mogućnosti. Osim što je sposoban da pretrese sve što i All User Scan režim, ovde je na raspolaganju opcija za pražnjenje kanti za otpatke na svim detektovanim hard-diskovima i particijama. Sledeća mogućnost je čišćenje root direktorijuma sistemskog diska, ali i ostalih particija. Sledi tuce opcija za podešavanje skeniranja samog sistema, među kojima se nalazi brisanje zastarelih drajvera, terminisanje iskorišćenih installera, pražnjenje Temp foldera, brisanje .NET Framework LOG-ova i tako dalje. Režim System adresira i đubre nastalo radom sistemske Update rutine. Konačno, System+ radni režim u vatru baca mogućnost brisanja Event LOG-ova, ali i optimizaciju pojedinačnih particija. U potonjem slučaju, podržan je i rad sa solid state diskovima.

Za svega 80 sekundi, DiskMax je sa 1,5 terabajta skladišnog prostora, raspoređenog na tri hard-diska, uspeo da reciklira gotovo tri gigabajta prethodno okupiranog prostora. Adresirano je gotovo 4500 datoteka pa je očigledno da mu je brzina vrlina. Ako nameravate da ga koristite „po pozivu” i ne smetaju vam problemi sa upravljačkim interfejsom, toplo vam ga preporučujemo.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
VideoInspector 2.12
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
Šta mislite o ovom tekstu?
ExtractNow 4.8.3
Bandicut 2.8
UninstallView 1.13
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
čišćenje sistema
Potrebno:
Windows
Veličina:
2,03 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .koshyjohn .com /software /diskmax
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera