TEST RUN<>
102017<><>

UninstallView 1.13

Drugačija deinstalacija

Sećate li se NirSoftovog MyUninstallera, jednostavne alatke za (tiho) deinstaliranje programa? Dobro, nije strašno, ipak je daleko ta 2003. godina kada je pomenuti bio u centru pažnje. UninstallView je njegov naslednik i, pored toga što je zadržao osnovnu karakternu crtu, prilagođen je novom Windowsu, bilo da se radi o njegovoj 32-bitnoj ili 64-bitnoj verziji.

Neverovatno je to što UninstallView zauzima svega 201 kilobajt i ne zahteva instalaciju (čitaj: portabilan je). Čim ga pokrenete, odmah se daje u potragu za instaliranim programima i izlistava ih na glavnom radnom ekranu. U pitanju je manje-više klasična tabela u kojoj se nalazi daleko više informacija nego što to nudi sistemski komplement. Tako, osim osnovnih informacija (naziva programa i proizvođača, datuma instalacije...), možete da vidite i gde je smešten deinstalacioni string, koji korisnik je obavio instalaciju, na kojoj lokaciji u registar-bazi su upisani podaci i još mnogo toga. Na raspolaganju je čak 25 tipova podataka, po kojima je moguće obaviti i sortiranje sadržaja.

Na deinstalacione informacije u registar-bazi može da se „skoči” iz jednog poteza, a tu su i oba načina deinstalacije. Logično, omogućeno je klasično deinstaliranje koje po PS-u korisnika usmerava korak po korak kroz proces. Možete da probate i alternativnu metodu – tiho deinstaliranje, koje ne zahteva ama baš nikakvu intervenciju korisnika. Nažalost, UninstallView ne može da isforsira ovaj način obračunavanja sa instaliranim softverom i on je moguć jedino ako je proizvođač tako nešto predvideo i to uključio u deinstalacionu rutinu. Inače, sve informacije koje program pribavlja o svojoj instaliranoj braći mogu da se snime na hard-disk u tekstualnom obliku, ako zatreba...

Šta to još UninstallView može, a da je vredno pomena. Ukoliko pritisnete taster ’F9’, na ekranu će se pojaviti napredna podešavanja koja nude veoma zanimljive mogućnosti. Recimo, odavde možete da zatražite liste programa samo za trenutnog (ili sve) korisnika računara, a isto može da se uradi i kada je u pitanju udaljeni računar (u mreži). Do željenih podataka može da se dođe čak i sa eksternih hard-diskova, uz izbor jedne od tri brzine rada.

Čini nam se da UninstallView nije mnogo napredovao od kako smo se sa njim družili poslednji put. Interfejs se zaglavio u vremeplovu, broj mogućnosti je na sličnom nivou, a postavlja se i pitanje da li je prosečnom korisniku sve ovo zaista potrebno. Od gomile informacija koristi će imati samo oni najopsesivniji, dok je pribavljanje deinstalacionih informacija sa mrežnih računara i eksternih nosača podataka stratosfera za kućnog „kliktavca”. Ako ništa drugo, sve je besplatno i lako se koristi, pa ako se sistemska rutina tokom procesa deinstalacije negde spotakne, znate kome da se obratite. Program može da se čuva i na USB stiku, a lako može i da se pošalje elektronskim putem, jer je tanak kao kenijski dugoprugaš.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
VideoInspector 2.12
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
ExtractNow 4.8.3
Bandicut 2.8
UninstallView 1.13
Šta mislite o ovom tekstu?
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
program za deinstalaciju
Potrebno:
Windows
Veličina:
201 KB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .nirsoft .net /utils /uninstall _view .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera