TEST PLAY<>
112017<><>

Real Farm

Letimičan pogled na opis igre, kao i na skrinove i trejlere Real Farma sa njene zvanične stranice nateraju vas da pomislite da je ono što se upravo instalira sa Steama igra koja je po mnogo čemu slična Farming Simulatoru. Avaj, ono što ćete zapravo dobiti nakon pokretanja igre nema veze ni sa čim, niti sa bilo kakvom simulacijom farme, a ni sa životom.

Ovo je dobra igra samo ako vam je potreban povod za preispitivanje smisla života.

Da se odmah na početku ogradim, gradsko sam dete, nisam imala prilike da vozim traktor, obrćem zemlju, uzgajam kukuruz i bavim se svakojakim zemljoradničkim aktivnostima ikada u životu. Ali, ako je život na selu (farmi) ovoliko dosadan, onda i definitivno odustajem od bilo kakve pomisli da svoju svakodnevicu eventualno preselim u ruralnu sredinu. Real Farm je na papiru simulator menadžmenta farme. Posmatrano u kontekstu ove igre, to zapravo podrazumeva besomučno ponavljanje pet različitih radnji (oranja zemlje, sejanja, prskanja protiv štetočina, žetve i već sam potisnula šta je peta) sve do trenutka kada se ne zapitate šta vi to zapravo radite i kuda ide vaš život, odnosno do momenta kada ćete neizbežno posegnuti za magičnom opcijom u meniju – ’Quit to Desktop’.

Grafika u igri je odlična, za početak dvehiljaditih. Nekako mi je podsvesno mozak povukao paralelu sa grafikom koju smo imali prilike da vidimo u GTA trojci, ali me je malo sramota da uopšte pokušavam da uporedim jedan takav igrački naslov sa Real Farmom. Iznenadni i ničim izazvani gitarski kantri rifovi koji će vas tu i tamo ištrecati i narušiti monotoniju ambijentalnih zvukova u igri predstavljaju verovatno muzičku podlogu igre.

Igra pati od toliko bagova i nelogičnosti da nam ni deset strana ne bi bilo dovoljno da ih pobrojimo. Ipak, napomenućemo to da vaš traktor možete uredno da provozate i po dnu reke bez bilo kakvih posledica, zatim da igra nema mapirane kontrole za miš i tastaturu, već podrazumeva da imate džojped ili da senzitivnost miša nije moguće pomeriti od defaultne vrednosti.

Naseobina sa dvadesetak domaćinstava i rečicom koja protiče medj’ cvećem i livadama vrhunski dočarava seosku idilu, ali u čitavoj igri nema žive duše, izuzev jednog (crvenog) automobila koji besciljno kruži naokolo, što nisam sigurna da je karakteristično za jedan ovakav gradić.

Na kraju, da li Real Farm ima neku pozitivnu stranu? Nema. Ali, igra je dobra ukoliko vam je potreban povod za preispitivanje svrhe života dok upirete prstom u ’W’ na tastaturi i gledate u traktor kako drlja po pikselima koji predstavljaju vašu njivu ili, na primer, ukoliko imate prijatelja sa podjednako izraženim mazohističkim porivima. Možete se takmičiti u tome ko će više da izdrži in-game. Ja imam pet sati on record. Može li neko bolje?

Ana KRSTIĆ

 
Middle Earth: Shadow of War
Project CARS 2
South Park: The Fractured but Whole
Cuphead
Hob
Gran Turismo Sport
Battle Chasers: Nightwar
ECHO
Forza Motorsport 7
RUINER
FIFA 18
Dungeons 3
ELEX
Blue Reflection
The Evil Within 2
Stable Orbit
Marvel vs. Capcom: Infinite
Heat Signature
Total War: WARHAMMER II
WRC 7
Vaporum
Pinball FX3
Real Farm
Šta mislite o ovom tekstu?
Darkest Hunters
Guild Wars 2: Path of Fire

Platforma:
Windows, Mac OS x, Linux
Potrebno:
dual core procesor na 2,7 GHz, 1 GB VRAM, 4 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor na 3,2 GHz, 2 GB VRAM, 8 GB RAM
Veličina:
3 GB
Adresa:
goo .gl /cSr4kb

17
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera