PHONE ZONE<>
112017<><>

Stranger Things: The Game

Otkako se serija „Stranger Things” prošle godine pojavila na Netflixu, stekla je nepokolebljive legije obožavatelja čiji broj svakog dana samo raste. U okviru medijskog hajpa pred pojavljivanje druge sezone (dostupna od 27. oktobra) Netflix je u saradnji sa studiom BonusXP napravio nešto predivno – promotivnu igru koja je istovremeno i kvalitetna i besplatna! Nema mikrotransakcija, nema reklama i igra nije patetično kratka. Ovo je „ozbiljan” naslov sa kvalitetnom pričom i solidnom mehanikom koji će vas zabavljati satima. Stranger Things: The Game je retro, 2D arkadna avantura, u stilu igara sa SNES-a. Radnja same igre smeštena je u 1984. godinu, u period između dve sezone TV serije i vodi nas u mali gradić Hokins u Indijani, gde smo u prilici da sretnemo ili direktno vodimo većinu popularnih likova iz serije dok istražuju nove čudne događaje.

Interfejs je genijalno jednostavan. Iako sve izgleda kao igra sa početka devedesetih godina prošlog veka, sve se radi dodirivanjem željenog mesta, objekta, NPC-a ili protivnika na touchscreenu, a sa desne strane je panel za pristup mapi, inventaru, kolekcijama i, najbitnije, za izbor aktivnog lika. Igru počinjete u ulozi šerifa Hopera, koji ima osnovni napad pesnicom i skafander pomoću kog može da preživi u Upside Downu. Tokom svojih avantura nalazite ostale likove i svojoj družini dodajete njihove sposobnosti. Tako je Lukas naoružan praćkom, pa može da izdaleka napada protivnike, ali i da, što mnogo bitnije, sa distance aktivira brojne prekidače na koje nailazite u igri. Nensi ima slavnu bejzbol palicu, a njena specijalna sposobnost je pravljenje prolaza na specifičnim lokacijama, kao što je, na primer, lomljenje oborenog drveća ili probijanje napuklih zidova. Majk može da ošamuti neprijatelje baterijskom lampom, kao i da se brzo kreće po mapi grada vozeći bicikl. Tek sa svih osam likova (i njihovim specijalnim sposobnostima) moći ćete u potpunosti da istražite celu mapu, tako da ćete se redovno vraćati na delove mape koje ste već prešli.

Od neobaveznih aktivnosti, tu je skupljanje Eggo kolača, kojima se meri osnovni napredak kroz igru i otključavaju specijalni kovčezi, a sličan slučaj je i sa baštenskim gnomovima koji otključavaju kovčege sa bonusima i kozmetičkim dodacima za vaše likove. Video-kasete otključavaju specijalni trejler za drugu sezonu TV serije, a tu su i fragmenti srca koji vam proširuju skalu života. Dok vas glavna priča neprestano vuče da napredujete kroz igru, ugođaj višestruko unapređuje neprestano istraživanje, kao i komunikacija sa NPC-jevima za koje obavljate razne sporedne kvestove (najčešće za njih pronalazite neki predmet koji je skriven na mapi). Čak i ako niste ljubitelj serije, morate da probate ovu igru, radi se o jednom od hitova jesenje sezone.

Dragan KOSOVAC

 
Game of Thrones: Conquest
Another Lost Phone: Laura’s Story
Stranger Things: The Game
Šta mislite o ovom tekstu?
Into the Dead 2
Middle-earth: Shadow of War
Flippy Knife
Naval Storm TD
The Great Mind of Tesla
Dice Hunter
Geostorm
Lionheart: Dark Moon

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
97,8 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera