TEST JOY<>
112017<><>

Modecom Volcano MC-GMX-1

Za šaku dinara

Poljski Modecom u ponudi ima i igračke periferije: na test nam je stigao miš za koji smo pomislili da ima zvučno ime – Volcano, ali pregledom sajta proizvođača zaključujemo da sve njihove igračke periferije dele ovaj naziv, te je suština u sufiksu, dakle MC-GMX-1.

Ovaj miš prati nepisana pravila za jeftine igračke periferije. Pre svega ima neuobičajen oblik. Simetričan je, ali su tasteri raspoređeni samo za desnoruke korisnike. Nešto je kraći i širi, sa „leđima” i bočnim površinama izdignutim na takav način da je claw najupotrebljiviji način držanja za ovaj model. U slučaju da ste navikli da miš pomerate prstima, teško ćete moći da dohvatite bočne tastere, a ruka će se dodatno zamarati.

Kvalitet upotrebljenih materijala je sasvim solidan i iznad proseka za jeftine miševe. MC-GMX-1 deluje solidno u ruci, iako je lagan. Uglavnom je izrađen od mat plastike, dok gornja površina ima skoro svim proizvođačima omiljenu ljubavnu poruku prljavštini i otiscima prstiju. Kabl je dugačak 1,8 metara i obložen je tkaninom. Osnovni tasteri su solidni, a skrol je veoma dobar, ne zapinje i ima jasne korake. Iza njega se nalazi taster za ciklični prolazak četiri vrednosti rezolucije, koji je primetno viši od skrola i nije baš za brzu pomenu rezolucije u sred makljaže. Sa desne strane miša, gotovo ispod osnovnog tastera, nalazi se još jedan koji po defaultu radi kao još jedna „poslastica” jeftinih miševa – multifire.

Velike stope pokrivaju prednji i zadnji deo miša, zalazeći sa strane, pa pružaju dosta stabilnosti i lake pokrete. Senzor se nalazi u sredini, što je retka pojava kod jeftinih miševa i definitivno bolje rešenje od asimetričnog položaja, zbog predvidljivijeg kretanja.

Upotrebljen je senzor Avago ADNS-5050, koji nije toliko cenjen i često se nalazi u jeftinijim miševima, ali, hej, ima „ime” i nije nepoznat. Volcano MC-GMX-1 se u radu ponaša sasvim solidno, uz, doduše, dosta veliku razdaljinu na kojoj senzor prestaje da prati podlogu, pa je pre svega namenjen korisnicima koji ne podižu miša često.

Softver je sličan većini kako poznatih, tako i wanabe poznatih proizvođača. Svedenije, skromnije i pomalo zastarelo, ali na raspolaganju vam stoji podešavanje brzine odziva, dvoklika, intervala između višestrukog pucanja i dodeljivanje funkcija, odnosno makroa tasterima. Koraci za promenu rezolucije fiksirani su na 800, 1200, 2400 i 3200 tačaka po inču. Podešavanja mogu da se snime u pet profila.

Dakle, solidan paketić, ali ništa posebno. Ono što ga „vadi” jeste cena: ovaj miš na našem tržištu košta oko 1200 dinara (kod nekih prodavaca je prilično skuplji od toga). Za taj novac dobijate solidan miš sa senzorom prihvatljive rezolucije (ako ne karakteristika) i mogućnošću dodeljivanja funkcija i makroa tasterima. Takvi miševi obično koštaju i dvostruko više.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
Logitech G603, G613 i G840
HyperX Cloud Revolver S
Modecom Volcano MC-GMX-1
Šta mislite o ovom tekstu?
Aorus M3 i AMP

 JA, IGRAČ
Živeti i umreti u Las Palmasu

Modecom Volcano MC-GMX-1
Senzor:
optički, maks. rezolucija 3200 tpi
Broj tastera:
7 + skrol
Ostalo:
podešavanje odziva, promena rezolucije u četiri koraka, mogućnost dodeljivanja funkcija i makroa tasterima, mogućnost snimanja i editovanja makroa, USB veza
Proizvođač:
Modecom
Kontakt:
Sampro
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera