TEST RUN<>
112017<><>

Windows Repair Toolbox 2.0

Kutija sa alatom

Na program možete da gledate kao na virtuelnu kutiju sa alatom. Umesto vilastih ključeva, šrafcigera, gedora i ostalih stvarčica, Windows Repair Toolbox između svojih digitalnih stranica prima programe, i to ne bilo kakve programe, već besplatna ostvarenja koja služe za dijagnostikovanje (na prvom mestu) i rešavanje svakojakih sistemskih problema.

Programi su, radi lakšeg snalaženja, podeljeni na šest oblasti: Hardware, Useful Tools, Repairs, Backup&Recovery, Windows i Uninstallers. Ukupno ih je čak 54 i ako ste pomislili da prikaz čini nepreglednim to što se programi nalaze pod istom komandnom karticom (Tools), nije tako. Programi se pokreću jednim klikom miša i bez prethodne instalacije, ali uz jedan twist. Naime, Windows Repair Toolbox je, rekosmo, samo kutija za alat, pa se svi izlistani programi prvo moraju preuzeti sa interneta. Na svu sreću, to se obavlja automatski, onog momenta kada kliknete na komandno dugme za pokretanje naročitog programa. Sve downloadovane alatke se čuvaju i, ako program koristite sa USB stika (kao portabilan), možete da ih nosite svuda sa sobom i da ne brinete o tome da li na odredišnoj lokaciji postoji internet konekcija ili ne. U slučaju klasičnog korišćenja, po deinstaliranju programa uklanjaju se i sve preuzete alatke.

Čime raspolažemo? Na primer, za nadgledanje rada računara tu su HWiNFO, CPU-Z, DiskInfo... Ako želite da povratite ili bekapujete podatke, tu su Recuva i AOMEI. Možete da radite i deinstalaciju softvera (Revo Uninstaller), pa čak i da pokrećete komande iz Prompta (sfc /scannow, chkdsk c:...) i tako dalje. Računar možete i da podvrgnete stres testu (Heavy Load), uz pomoć programa BlueScreenView možete da pokušate da rastumačite šta znači „plavi ekran” koji ste nedavno iskusili... U istom momentu moguće je pokrenuti više programa, ali sve to je tek deo onoga što Windows Repair Toolbox može. Iz sekcije Final Tests može da se obavi testiranje sposobnosti sistema da barata naročitim formatima zapisa (ZIP, MP3, AVI, PDF, PPT...), a tu je i mogućnost provere brzine internet konekcije. Bez preuzimanja bilo kakvih dodatnih alatki, moguće je proveriti ispravnost veb-kamerice, odnosno eksternog mikrofona. Iz sekcije Notes možete da obavite pisanje beleški, i to uz mogućnost promene veličine, tipa i boje fonta. Sekcija Malware Removal donosi šest alatki za obračun sa malicioznim softverom, među kojima su Rkill, Kaspersky Virus Removal Tool, Emsisoft Emergency Kit... Inače, ako smatrate da Windows Repair Toolbox ne sadrži dovoljno mogućnosti i programa, omogućeno je ubacivanje dodatnih sa eksterne lokacije. Dokle god su portabilni, sve će biti u redu, a ono što treba da uradite jeste da folder sa vama važnim alatkama „prevučete” do komandnog jezička Custom Tools.

Na osnovnoj radnoj formi program ispisuje važne informacije o sistemskim delovima, kao što su temperatura procesora, zauzeće memorije, slobodan prostor na hard-disku i tome slično. Iz sekcije Settings možete da isključite ovaj prikaz, ali i da obavite još nekoliko zanimljivih operacija. Recimo, dozvoljeno je „nulovati” bazu preuzetih programa, izbrisati beleške, ali i promeniti naziv programa i komandnu ikonicu. Ovo će biti zanimljivo ljudima koji imaju svoje servise, jer se na taj način može obaviti „brendiranje” Windows Repair Toolboxa. Organizacija programa nam se veoma svidela i, iako će vam biti potrebno neko vreme da „pohvatate” šta sve može i na koji način, biće odlična pomoć u postavljanju dijagnoze i lečenju računara. Program punu snagu dostiže tek pošto preuzmete sve za korišćenje planirane alatke, „brendirate” ga i kada ga budete koristili kao portabilno pomagalo.

Vladimir PISODOROV

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
sistemska alatka
Potrebno:
Windows
Veličina:
10 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
windows -repair -toolbox .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera